OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Μουζακίου: Δεν είναι απλά ηλίθιοι, είναι «δολοφόνοι»!

Άστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης με τους “δολοφόνους”, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, που απείλησαν χθες ανθρώπινες ζωές, σπίτια και περιουσίες και λίγο κινδύνεψε να δημιουργήσουν ανυπολόγιστη ζημιά στα δάση και στο περιβάλλον.

Αναφέρονταν φυσικά στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δύσβατη περιοχή στο δάσος του Μαυρομματίου στην Καρδίτσα. Η φωτιά ήταν σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο καθώς δεν υπάρχει εύκολη προσέγγιση από τον δρόμο, ωστόσο χάρη την παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, των κατοίκων και των Αρχών, Δήμου και Περιφέρειας αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Ωστόσο, με τις μνήμες νωπές από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια, Πελοπόννησο και Αττική, Δήμος και τοπικοί φορείς φοβήθηκαν για τα χειρότερα μιας και η κλιματική αλλαγή έχει δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών, ειδικά σε καταπράσινα μέρη, σαν αυτά που βρίσκονται στην επαρχία, αλλά και στη Θεσσαλία γενικότερα και εν προκειμένω στο Μουζάκι.

Ήδη έχει διενεργηθεί αυτοψία από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Δήμαρχος Μουζακίου έστειλε σαφές μήνυμα ετοιμότητας προκειμένου να προστατεύσει το περιβάλλον, τις περιουσίες μα πάνω από όλα τις ζωές των κατοίκων από ανθρώπους που δεν είναι “απλά ηλίθιοι, είναι «δολοφόνοι»!”.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

Σχετικά Άρθρα

Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη …»

otavoice

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Δήμος: «Γιορτή για τα Παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια»

otavoice

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice