OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πεντέλη: Σύσσωμη η Αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της Κοσμοπούλου: “Ομολογία ανικανότητας και αποτυχίας”

Με ανακοίνωσή τους  οι 4 επικεφαλής δημοτικών ομάδων της αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης (Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου –«Δημοτική Συμμαχία», Αντώνης Φειδοπιάστης –«Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή», Λευτέρης Κοντουλάκος- «Μπροστά Μαζί» και Γιώργος Κατσικογιάννης –«Πεντελήθεν») ζητούν την παραίτηση της Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Νατάσας Κοσμοπούλου για τη διαχείριση των καταστάσεων που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «ομολογία ανικανότητας και αποτυχίας διαχείρισης της κακοκαιρίας» από πλευράς της αρμόδιας αντιδημάρχου ενώ αναρωτιούνται “Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι, μόνο εκείνη είναι το πρόβλημα ή όλοι αυτοί που διοικούν σήμερα το Δήμο Πεντέλης;” εξαπολύοντας τα πυρά και στην Δήμαρχο της πόλης, Δήμητρα Κεχαγιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με δύο υπερασπιστικές γραμμές εμφανίστηκε η Διοίκηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 7ης Φεβρουαρίου όπου συζητείτο το αίτημα 16 Δημοτικών Συμβούλων 5 Συνδυασμών της Αντιπολίτευσης, υπογεγραμμένο από της 27 Ιανουαρίου, για άμεση μονοθεματική σύγκλιση του Δ.Σ., προκειμένου η Διοίκηση να κάνει τον απολογισμό της για τη διαχείριση αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ».

Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία η Πρόεδρος, που φρόντισε αφενός μεν να εισαγάγει το θέμα όσο πιο καθυστερημένα μπορούσε, αφετέρου δε να το «καταχωνιάσει» τρίτο ανάμεσα σε άλλα θέματα ήσσονος σημασίας, έπειτα από πιέσεις της Αντιπολίτευσης και την παρουσία πολιτών που είχαν προσέλθει, προέταξε το θέμα.

Η κα Δήμαρχος επικαλούμενη οικογενειακό θέμα υγείας (ευχόμαστε να είναι όλα καλά) δεν προσήλθε δια ζώσης αλλά «χαιρέτησε» μέσω βιντεοκλήσης, τα βρήκε δε σχεδόν όλα καλά, ξέχασε τη συγνώμη και άφησε ως «απολογούμενη» την Αντιδήμαρχο κα Κοσμοπούλου. 

Σε άλλο μήκος κύματος η κα Κοσμοπούλου παραδέχθηκε ανικανότητα, ανετοιμότητα και εν γένει αδυναμία διαχείρισης του φαινομένου και ζήτησε την κατανόηση συναδέλφων και πολιτών διότι είναι «καινούργιοι» και δεν έχουν μάθει ακόμη να αντιμετωπίζουν τέτοιες ακραίες καταστάσεις.!

Επειδή αγαπητοί συμπολίτες η αδυναμία εκτέλεσης δημόσιων καθηκόντων που έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ασφάλεια και υγεία των πολιτών, δεν αντιμετωπίζεται μόνο με ένα απλό συγνώμη, που πράγματι ζήτησε η κα Αντιδήμαρχος, αλλά με ανάληψη ευθύνης που αφενός προφυλάσσει από επανάληψη λαθών και παραλήψεων και αφετέρου φέρνει τη λύτρωση από το δράμα, σύσσωμη η Αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της κας Κοσμοπούλου, η οποία δεσμεύτηκε ότι αν αυτή είναι το πρόβλημα θα το σκεφτεί

. Ακόμα βέβαια το σκέφτεται…..

Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι, μόνο εκείνη είναι το πρόβλημα ή όλοι αυτοί που διοικούν σήμερα το Δήμο Πεντέλης;”.

Σχετικά Άρθρα

Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη …»

otavoice

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Δήμος: «Γιορτή για τα Παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια»

otavoice

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice