OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Γορτυνίας με τον Υφυπουργό Χρ.Τριαντόπουλο, για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών

Συνάντηση με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, είχε ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης την περασμένη Δευτέρα (28/2).

Ακολουθεί αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Γορτυνίας , Ευστάθιου Κούλη:

«Στον απόηχο των πυρκαγιών του Αυγούστου, ζήτησα από τον κ. Υφυπουργό να λειτουργήσει άμεσα ο μηχανισμός για την στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Συγκεκριμένα, αιτήθηκα έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα πλαίσια διαχείρισης των καταστροφών που έχουν προκληθεί στην επικράτεια του Δήμου Γορτυνίας. Αναφέρθηκα εκτενώς στην παρούσα κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές και εξέθεσα στον κ. Τριαντόπουλο τα προβλήματα που έχουν προκύψει ως απόρροια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο Υφυπουργός με τη σειρά του αναφέρθηκε σε ένα πλάνο διαχείρισης των φυσικών καταστροφών εν γένει καθώς και σε ένα ενδεικτικό πλάνο διαχείρισης των προβλημάτων που ταλανίζουν το Δήμο. Ολοκληρώνοντας την συζήτηση ο κ. Τριαντόπουλος μου ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επισκεφθεί ο ίδιος τις πληγείσες περιοχές της Γορτυνίας πολύ σύντομα.

Οι πυρόπληκτες περιοχές στο Δήμο μας αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες και είναι πολύ  λίγα αυτά που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Συνάμα, η κλιματική κρίση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε το φετινό χειμώνα, έχουν οξύνει τα προβλήματα.

Με τον κ. Υφυπουργό, σε άριστο κλίμα, θέσαμε τις βάσεις για συνεργασία η οποία αισιοδοξώ να αποφέρει καρπούς και να υλοποιηθούν όσα συμφωνήσαμε».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ο Απ. Τζιτζικώστας στο Thessaloniki Metropolitan Summit: «Έχει αξία να μιλήσουμε ξανά για τη συνοχή»

otavoice

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας ο Δήμος Νέας Προποντίδας

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα

otavoice

Συνεχίζεται το πολιτιστικό καλοκαίρι που οργανώνει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας

otavoice

Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαλέπας

otavoice

Δ ΒΒΒ – Αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες: “Η Μικρά Ασία της καρδιάς μας”

otavoice