OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το έργο αναστήλωσης της ιστορικής μονής Καλαμίου, στην Γορτυνία

Στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά στην αναστήλωση της ιστορικής μονής Καλαμίου, στον Ατσίχολο της Γορτυνίας, αναφέρθηκε δι’ ολίγων ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας το περασμένο Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, την πρώτη επίσκεψη στην πιο πάνω μονή του νέου μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου -ο οποίος είχε χοροστατήσει νωρίτερα στη θεία λειτουργία.

Ο περιφερειάρχης επέδωσε στον μητροπολίτη αντίγραφο της σφραγίδας της Πελοποννησιακής Γερουσίας, ενώ στην ηγουμένη Αλεξία ένα Ευαγγέλιο.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Γορτυνίας Στάθης Κούλης και Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Τριπόλεως Παναγιώτης Βαλασόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι κ.α.

Ακολούθως, ο Π. Νίκας μετέβη στην περιοχή του Λούσιου όπου ελάμβανε χώρα εκδήλωση ράφτινγκ και είχε συναντήσεις με κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή.

Ο περιφερειάρχης την Κυριακή χαιρέτησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι παραρτημάτων του Λυκείου από όλη την Πελοπόννησο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης. 

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσφορά του Λυκείου των Ελληνίδων και στους σκοπούς που υπηρετεί -“παράδοση, αξίες, ιδανικά του Ελληνισμού”- επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω θεσμός δίνει “έναν ευγενή αγώνα μέσα σε έναν κόσμο που η παράδοση των μικρών κρατών συντρίβεται από την παγκοσμιοποίηση”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει όλα τα παραρτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων σε όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη …»

otavoice

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Δήμος: «Γιορτή για τα Παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια»

otavoice

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice