OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα του “Κλεισθένη” στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, μια ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο της 31ης Διοργάνωσης Balkans Money Show. Αντικείμενο της ημερίδας “Χρηματο-Οικονομική Διοίκηση και Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για Στελέχη Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμων”, Χρηματοδοτήσεις, Προϋπολογισμός, Προμήθειες, Δαπάνες”.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ’ και την Forum Training & Consulting. Στην επιστημονική ημερίδα συμμετείχε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυρουνιαδάκης, η Αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθανασιάδου – Αηδονά, ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καιτεζίδης , καθώς και ο Πρόεδρος του “Κλεισθένη”,  Μιχάλης Χρηστάκης.

 

Επίσης συμμετείχαν πολλοί Δήμαρχοι, Αιρετοί, υπάλληλοι και προϊστάμενοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπάλληλοι των Δήμων και των Περιφερειών, καθώς και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων.

Η ημερίδα είχε 𝟯 𝝱𝝰𝞂𝝸𝝹ές 𝝴𝝼ό𝞃𝝶𝞃𝝴ς:
▪️ Πρώτη Ενότητα: 𝝤𝝻𝝰𝝳𝝾𝞂𝞄𝝼𝝴𝞀𝝲𝝰𝞃𝝸𝝹ό𝞃𝝶𝞃𝝰
▪️ Δεύτερη Ενότητα: 𝝙𝝸𝝰𝝿𝞀𝝰𝝲𝝻ά𝞃𝝴𝞄𝞂𝝶
▪️ Τρίτη Ενότητα: 𝝜𝝲𝝴𝞂ί𝝰 & 𝝚𝞅𝝰𝞀𝝻𝝾𝝲ές 𝞂𝞃𝝶𝝼 𝝙𝝸𝝾𝝸𝝹𝝶𝞃𝝸𝝹ή 𝝟𝝰𝝷𝝶𝝻𝝴𝞀𝝸𝝼ό𝞃𝝶𝞃𝝰
Πρέπει να τονιστεί ότι στην σύγχρονη δημόσια διοίκηση, τα “soft skills” έχουν ιδιαίτερη σημασία στην καθημερινή λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους, Περιφέρειες), καθώς έχουν να κάνουν με δεξιότητες και συμπεριφορές που σχετίζονται με τον τρόπο που αλληλοεπιδρούν τα στελέχη και οι υπάλληλοι με τους συναδέλφους τους, τους προϊσταμένους τους και τους εν γένει συνεργάτες τους (αιρετούς, μετακλητούς, εξωτερικούς), σε θέματα όπως:
☑️η επικοινωνία ☑️η ευελιξία ☑️η καινοτομία ☑️οι ικανότητες διαχείρισης αλλαγών ☑️η ηγεσία ☑️η πειστικότητα ☑️η εξωστρέφεια ☑️η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων ☑️το ομαδικό πνεύμα ☑️η διαχείριση του χρόνου ☑️ο προσανατολισμός στο τελικό αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

otavoice

90η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας – Γιορτή αντάξια της ιστορίας της!

otavoice

Θεσσαλονίκη: Τιμήθηκε η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

otavoice

Δήμος Ιωαννιτών και ΔΟΜ υπέγραψαν Mνημόνιο Συνεργασίας για την ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση

otavoice

Παρουσιάστηκε το Τ.Π.Σ. Χαλκιδέων και Ληλαντίων – Οι προτάσεις του δήμου

otavoice

Με επιτυχία η παράσταση “ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ” του Ευριππίδη στη Νέα Χαλκηδόνα

otavoice