OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου

“Είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα που γίνεται σήμερα εδώ, για την Κορινθία, αλλά και για την πατρίδα μας” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, μετά την εκ μέρους του υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, έργο προϋπολογισμού 4.300.520 ευρώ.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στον πιο πάνω χώρο, όπου εκτός από τον περιφερειάρχη παρόντων, μεταξύ άλλων, των υφυπουργών Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα και Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, καθώς και του διευθυντή και προέδρου στο Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλη Πλειώνη, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΕΑΑ, στο οποίο υπάγεται το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.

“Στηρίζουμε την προσπάθεια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για να γίνει στο Κρυονέρι κάτι ακόμα πιο πάνω από ένα διεθνές κέντρο αστρονομίας, που ήδη είναι, καθώς -και με τον νέο εξοπλισμό που χρηματοδοτεί το υπουργείο- το Αστεροσκοπείο αυτό θα καταστεί σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο” πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας επισήμανε, μεταξύ άλλων, την απολύτως αποφασιστική στάση του Π. Νίκα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου:

“Μέσα σε λίγα λεπτά ο Π. Νίκας έκανε ξεκάθαρη την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου αυτού και είναι κάτι για το οποίο εκφράζω θερμές ευχαριστίες τόσον προς τον Π. Νίκα όσο και όλους τους άλλους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρ. Δήμας.

Ανάλογη αναφορά στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου έκανε και ο διευθυντής και πρόεδρος στο Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλης Πλειώνης, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή υπογραφή αποτελεί “επιστέγασμα της πολύχρονης προπάθειας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) -που βρηκε πρόσφορο έδαφος μέσα από την δραστηριότητα του περιφερειάρχη Π. Νίκα και της ομαδας του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- να καταστήσει τον τόπο αυτό σε έναν χώρο διάχυσης της επιστήμης, έναν πολυχώρο που θα μπορεί να χρησιμοποιείται από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας που χαιρέτισε το γεγονός με σύντομη δήλωσή του, όπως έκανε και ο γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας Θανάσης Κυριαζής, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος που αναφέρθηκε στο όραμα του δήμου για την ανάπτυξη της περιοχής, ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου, ο Μανώλης Ξυλούρης διευθυντής Ερευνών στο ΙΑΑΔΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης) και υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και λειτουργίας του τηλεσκοπίου καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου Κώστας Ραφτόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη και συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.α.

 

Σχετικά Άρθρα

Θ. Αμπατζόγλου: «Διπλά κερδισμένος ο Δήμος λόγω αποπληρωμής του δανείου»

otavoice

Ενεργειακά αυτόνομα σχολεία αποκτά ο Δ. Λυκόβρυσης–Πεύκης

otavoice

Δημιουργία λαχανόκηπων σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

otavoice

Χ. Μπονάνος: «Δεν επιτρέπεται αυτά τα μαρτυρικά γεγονότα να ξεχαστούν»

otavoice

Β. Καβαλλάρη: «Πρωταρχικό μας μέλημα η διασφάλιση της υγείας των πολιτών»

otavoice

Προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 2024–2025

otavoice