OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Πύργου μετά την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Πύργου, μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου την περιοχή, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.

Η απάντηση στο σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει άμεσα ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής μετά την εκδήλωση της κακοκαιρίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών, κυρίως στην ανατολική πλευρά της Ηλειακής πρωτεύουσας, ελήφθη χθες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του αρμόδιου υπουργείου και σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» στην απόφαση αναφέρεται ότι η κήρυξη του Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει ισχύ για το διάστημα του ενός μηνός, από την ημερομηνία που εκδηλώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος (σ.σ. όπως προβλέπεται), με πηγές του Δήμου Πύργου να τονίζουν στην εφ. «Πατρίς» πως μόλις παρέλθει το διάστημα αυτό, η δημοτική αρχή του Στάθη Καννή αναμένεται να επανέλθει με νέο αίτημα προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» και κληθείς να σχολιάσει την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Υπηρεσίας Δόμησης Βασίλης Παναγόπουλος δήλωσε πως «είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να προσλάβεις, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, κάποιο προσωπικό το οποίο απαιτείται άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών, όπως και μηχανήματα.

Είναι ένα εργαλείο το οποίο θα μας βοηθήσει και για τα προγράμματα, αλλά πάνω απ’ όλα θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πύργου και θα μας εξυπηρετήσει σε πράγματα που πρέπει να δώσουμε άμεσα λύση χωρίς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που συναντάμε πολλές φορές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύργου είναι αρμόδιος μόνο για τις καταστροφές που υπέστησαν κτήρια κατοικιών, ενώ σύμφωνα και με τα στοιχεία από το τμήμα της Πολιτικής Προστασίας ο ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» κυρίως σε Μούτελη, Αγγινάρα, Λεβεντοχώρι, Χανάκια και την ευρύτερη περιοχή των οδών Αλφειού, Ποσειδώνος και Καταρραχίου, ενώ μετά τις επιτόπιες επιθεωρήσεις που διενεργήθηκαν σε σπίτια διαπιστώθηκαν ζημιές σε σκεπές, ηλιακούς θερμοσίφωνες, καμινάδες και τέντες. Επίσης σε επιχειρήσεις που αφορούσαν κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκήπια, επεξεργασία μαρμάρων, δερματεμπορίας, και άλλα διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές στις κτηριακές τους υποδομές καθώς και σε αποθήκες όπου χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη διάφορων ειδών.

Πηγή: https://www.patrisnews.com/

Σχετικά Άρθρα

Γ. Αλεξόπουλος: «Στήριξη σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς-Τα παιδιά είναι το μέλλον»

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Ενημέρωση Σακκά για τον αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

otavoice

Δ.Θάσου: Πρόσληψη εργατών, πολιτών τρίτων χωρών, με τη διαδικασία της μετάκλησης

otavoice

Π.Ι.Ν: Προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για έργα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

otavoice

Ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε τη συνάντηση των Πρέσβεων

otavoice

Δ.Κυθήρων: Ξεκινάει άμεσα η εγκατάσταση 3 νέων μονάδων αφαλάτωσης

otavoice