OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Βγήκαν τα… κομπιουτεράκια για τον ΦΟΔΣΑ Ηλείας

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η μάχη για την προεδρία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας αλλά και για τη συγκρότηση του νέου 16μελούς συμβουλίου, καθώς οι έξι από τους επτά δήμους του νομού, εξέλεξαν την περασμένη εβδομάδα τους εκπροσώπους του, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει τις προσεχείς ημέρες και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με τους υπολογισμούς αλλά και τις επαφές για τις συμμαχίες να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για την προεδρία του ΦΟΔΣΑ, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, ενώ ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής φέρεται να ζυγίσει τις επιλογές πριν αποφασίσει οριστικά, αν θα διεκδικήσει και αυτός την προεδρία.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (3463/2006), όποιος δήμος έχει περισσότερες από δύο έδρες, στη μία υποχρεωτικά εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας ενώ η ψηφοφορία είναι φανερή.

Σε ό,τι αφορά τώρα, την κατανομή των εδρών, η απογραφή του 2021, άλλαξε μερικώς τα δεδομένα, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:

Στον δήμο Πύργου, ο οποίος εκλέγει 5 αντιπροσώπους (4 +1 από την μειοψηφία), οι τέσσερις της πλειοψηφίας είναι ο δήμαρχος Στάθης Καννής και οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Φάμελος, Νίκος Θεοδώρου και Βασίλης Παναγόπουλος, ενώ από τη μειοψηφία εκλέχθηκε ο πρώην δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος.

Στον δήμο Ήλιδας, ο οποίος χάνει μια έδρα και εκλέγει 3 αντιπροσώπους (2+1), από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αθανασόπουλος ενώ από μειοψηφεί εκλέχθηκε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης.

Στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο οποίος κέρδισε μια έδρα και πλέον εκλέγει και αυτός 3 αντιπροσώπους (2+1), από τη πλειοψηφία εκλέχθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Βαγγελάκος και από την μειοψηφία, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τσιρίκος.

Στον δήμο Πηνειού, που εκλέγει 2 αντιπροσώπους, εκλέχτηκαν ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός και ο αντιδήμαρχος Νίκος Θεοδωρόπουλος.

Τέλος, στο νέο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, τους δήμους που εκλέγουν έναν αντιπρόσωπο θα τους εκπροσωπήσουν οι δήμαρχοι. Άρα, τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, θα εκπροσωπήσει ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος, τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ο δήμαρχος Άρης Παναγιωτόπουλος και τον δήμο Ζαχάρως ο δήμαρχος Κώστας Μητρόπουλος.

Πηγή patrisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμαρχος Πύργου Σ. Καννής συμμετείχε στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice