OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Άμεση επέμβαση στον Αίθωνα Αρχαγγέλου: Δήμαρχος Ρόδου: «…μας ξύπνησε εφιαλτικές αναμνήσεις»

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και Εθελοντών, οργανωμένων και μεμονωμένων, ήταν η βασική αιτία που η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ στην περιοχή του Αίθωνα Αρχαγγέλου να τεθεί υπό έλεγχο και να σβηστεί γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα, παρά τους ισχυρούς ανέμους.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Αίθωνας Ρόδου εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή και αναπτύχθηκε σε δύο μέτωπα εκ των οποίων το ένα προς τον οικισμό Αρχάγγελο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έλεγξαν σε 2 ώρες το μέτωπο προς Αρχάγγελο και το δεύτερο μέτωπο στην περιοχή του Αίθωνα κατόρθωσαν να το οριοθετήσουν σε 3 ώρες.

Παράλληλα, έσβησαν και οι δυσάρεστες μνήμες των Ροδιτών από τις περσινές καλοκαιρινές καταστροφικές πυρκαγιές. Στην περιοχή έφθασε άμεσα και ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, που στα social media έγραψε σήμερα: «Αυτή η μυρωδιά χθες βράδυ μάς ξύπνησε εφιαλτικές αναμνήσεις. Οφείλουμε να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί και σε μόνιμη επιφυλακή, ώστε να μην τις ξαναζήσουμε. Συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι έσπευσαν άμεσα και συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση».

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντών παραμένουν σε επιφυλακή ακόμη και τώρα στο σημείο, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμαρχος Πύργου Σ. Καννής συμμετείχε στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice