OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Αγρινίου: Ανάπλαση οδών Παλαμά, Γεράκη και πεζοδρόμου Βαλαωρίτου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου υπέγραψε τη Σύμβαση για το έργο της “Ανάπλασης οδών Παλαμά, Γεράκη και πεζοδρόμου Βαλαωρίοτου.

Με το συγκεκριμένο έργο, δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες πεζών και οχημάτων, εξοικονομείται ενέργεια λόγω της χρήσης φωτιστικών LED, αποδίδεται περισσότερος χώρος στους πεζούς, βελτώνεται η μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, δημιουργούνται σύγρονα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης, κατασκευάζονται και ανακατασκευάζονται δρόμοι και πεζοδρόμια και βελτιώνεται το μικροκλίμα με την απόδοση πεισσότερου χρόνου πρασίνου και τη φύτεσυη νέων δέντρων.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση μίας μεγάλης περιοχής και τη δημιουργία εκτεταμένης ζώνης ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, προϋπολογισμού 1.000.000 €.

¨Επενδύουμε σε σύγρονες υποδομές και σχεδιάζουμε έργα που δίνουν αξία στο Αγρίνιο. Με την ανάπλαση των οδών Παλαμά, Γεράκη και του πεζοδρόμου Βαλαωρίτου αλλάζουμε ριζικά την εικόνα μίας πυκνοκατοικημένης περιοχής και συνεχίζουμε την αναβάθμιση της περιοχής πέριξ των Αποθηκων Παπαπέτρου, που θα γίνει το Διαχρονικό Μουσείο.

Είναι μία ακόμη σημαντική παρέμβαση με έμφαση στην προσβασιμότητα, στην παροχή λειτουργικών υποδομών και την αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας.

Προχωρούμε το σχέδιό μας για την ανάδειξη του Δήμου Αγρινίου με έργα σημαντικά και ωφέλιμα για τους δημότες μας¨, ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice