OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Σίφνου: Ο αγώνας της ύδρευσης δεν τελειώνει ποτέ- Σύσταση για ορθολογική χρήση

Από τα προηγούμενα χρόνια της θητείας μας επιδοθήκαμε σ’ έναν αγώνα για τη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης, με παράλληλη ενίσχυση αυτών, αναφέρει σε ανακοίνωση της η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη. 

Ο αγώνας στηρίχθηκε με την πολύτιμη και έμπρακτη συνεισφορά της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Γ.Γ. κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Σε τοπικό επίπεδο, η συμβολή του τέως Αντιδημάρχου Γιώργου Κ. Γεωργούλη και του νυν Μανώλη Φουτουλάκη, σε συνδυασμό με την άοκνη προσπάθεια του προσωπικού του Δήμου Σίφνου, είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική.

Σε μια προσπάθεια που δεν τελειώνει ποτέ, καθώς δεν τελειώνουν, αλλά αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι ανάγκες, κατασκευάστηκαν και έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία δύο νέα αντλιοστάσια, τοποθετήθηκαν νέα διπλά δίκτυα μεταφοράς νερού με αγωγούς μεγαλύτερης διατομής, αντικαταστάθηκαν παλιά δίκτυα, συντηρήθηκαν δεξαμενές και μονάδες αφαλάτωσης.

📍Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη:

🔹️την κλιματική αλλαγή, την παρατεταμένη ανομβρία και την έντονη υφαλμύρωση του υδροφόρου ορίζοντα λόγω των ελάχιστων βροχοπτώσεων,
🔹️τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες κατανάλωσης,
🔹️τον αστάθμητο παράγοντα και τον κίνδυνο που πάντα ελλοχεύει εξαιτίας βλαβών να προκληθούν δυσλειτουργίες με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη μείωση της ημερήσιας παραγωγής,
📍Κυρίως όμως:
🔹️το γεγονός πως σύμφωνα με τις ενδείξεις του Ιουνίου, διαπιστώθηκε διπλασιασμός της κατανάλωσης σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο,
🔹️τις εκτιμήσεις πως η κατανάλωση για το διάστημα ΙΟΥΛΙΟΣ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024 θα υπερβεί τις δυνατότητες παραγωγής,

Οδηγηθήκαμε, αξιολογώντας τα δεδομένα, στην έγκαιρη υποβολή αιτήματος προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη της Σίφνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες από την υποβολή του, από το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου.

Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από σύσκεψη με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Σωκράτη Κάραβο και τα στελέχη της Υπηρεσίας Ύδρευσης, επισκεφτήκαμε τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα, το Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλη Σπανάκη.

Από κοινού διερευνούμε τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης της ημερήσιας παραγωγής μας με την προμήθεια μιας ακόμα μονάδας αφαλάτωσης 1.000 κυβ., θέτοντας ως στόχο την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Οι συνεχείς ενέργειες για την αναβάθμιση κι ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης θα φέρνουν αποτέλεσμα μόνο αν έχουμε και τη δική σας συνεργασία.

Απευθύνουμε σε όλους την έκκληση για τον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης του νερού, έτσι ώστε μαζί να πετύχουμε ικανή επάρκεια για τους απαιτητικούς μήνες της τουριστικής περιόδου.

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης των ΚΕΠ στην Γορτυνία

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Μετεώρων με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

otavoice

Ανακυκλώνεις και κερδίζεις στα 13 Πολυκέντρα του Δήμου Χαλκιδέων 

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στις εκδηλώσεις για την 80η επέτειο απελευθέρωσης της Πάτρας

otavoice

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εβδομάδα πρόληψης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης στο Προεδρείο της CRPM

otavoice