OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εκπαιδευτική Δράση Ναυαγοσωστικής του ΕΔΔΥΠΠΥ, στο Δήμο Κορινθίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο “Γνωριμία με τη ναυαγοσωστική” στην παραλία “Καλάμια”.

Το σεμινάριο διοργάνωσε ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ.

Οι πολίτες εκπαιδεύτηκαν ΔΩΡΕΑΝ από τον κ. Καστρινάκη Παντελή, Πρόεδρο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ για τις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε:

• στους τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο,
• στους τρόπους προσέγγισης του θύματος με διασωστικό κολύμπι,
• στις λαβές για ανάσυρση του θύματος και στους τρόπους μεταφοράς του
• στην έξοδος από το υγρό στοιχείο.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην παροχή βασικών Α’ Βοηθειών, οι οποίοι μετά το πέρας της εκδήλωσης έλαβαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Τσάκωνας Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κος Δημάκος Κωνσταντίνος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας κα Τσουλουχά Δήμητρα. Επίσης η συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Δήμου Κορινθίων κα Σούκουλη Αμαλία, η Πρ/νη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα Σπυροπούλου Αναστασία και η Πρ/νη των ΚΑΠΗ Κορίνθου κα Μπισμπίκη Άννα, καθώς επίσης και οι υπάλληλοι του Προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” Χούπη Αγγελική και Σκούρτη Ανδριάνα.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν είκοσι νέοι εθελοντές πολίτες, και το παρακολούθησαν πλήθος παρευρισκόμενων δημοτών και λουόμενων.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Τσάκωνας Ιωάννης αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του σημερινού σεμιναρίου αφού ευχαρίστησε την εθελοντική διασωστική ομάδα για το πολύτιμο έργο της, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι: “ το σεμινάριο ναυαγοσωστικής πρέπει να επαναληφθεί στον Δήμο Κορινθίων και να γίνει γνωστό σε όλους τους δημότες, πρώτον για να νιώθουν οι ίδιοι ασφαλείς όταν κολυμπούν, αλλά και για να είναι σε θέση να σώσουν κάποιον συνάνθρωπό τους που κινδυνεύει από πνιγμό.
Ο Δήμος Κορινθίων αξιοποιεί όλα τα προγράμματα μέσω του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στον τομέα της πρόληψης για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης σχετικά με το πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής τόνισε,

«Παρότι πλέον υπάρχει μεγάλη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες, τα περιστατικά πνιγμών εξακολουθούν να είναι πολλά για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γνώσης και ενημέρωσης γύρω από την κολύμβηση και οι πνιγμοί δεν μειώνονται με θαύματα, αλλά με προγράμματα εκπαίδευσης και μάθησης.

Αν και η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν και αδιαφορούν για τους κανόνες ασφαλείας, γι’ αυτό οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν σε μεγάλους ανθρώπους και σε μικρά παιδιά.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στέκονται πάντα δίπλα στους πολίτες, με συνεχή προγράμματα πρόληψης, καθότι «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν».

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice