OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Α. Ευθυμίου: «Να ζωντανέψουμε τη μνήμη χτίζοντας ένα μέλλον που δε πληγώνει»

Το θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου παρουσιάζει μία ξεχωριστή παράσταση το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής. Η παράσταση «Δίχα Τέλος και Αρχή» της Μαρίας Παπανδρέου παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) στις 20.15 με ελεύθερη είσοδο.

«Κύπρος, 20 Ιουλίου 1974

50 χρόνια μετά

2.000 Ελληνοκύπριοι, Έλληνες και Τουρκοκύπριοι αγνοούμενοι

Τα νούμερα λένε, είναι πάντοτε αδιαμφισβήτητα και μαρτυρούν την αλήθεια. Μπορούν όμως να αποτυπώσουν τον πόνο της απώλειας, την ανείπωτη θλίψη και το μέγεθος μιας τραγωδίας; Τι χρεώνονται οι επόμενες γενιές και πώς αξίζει να ζούμε;»

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 πριν την έναρξη της παράστασης, εκτός του οικοδεσπότη Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Λούκας Ξενοφώντος και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας, Μαρία Καλμπουρτζή.

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Παπανδρέου, ερμηνευμένο καθηλωτικά από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου μας, έχει να εκπληρώσει ένα σημαντικό σκοπό: «Να κρυφοκοιτάξει μέσα στις ιστορίες που δεν έχει μπει επίλογος, θέλοντας να αναδείξει την οργή, το φόβο, την έλλειψη και την ελπίδα των ηρώων, από την πλευρά εκείνων που χάνονται αλλά κι εκείνων που μένουν πίσω, περιμένοντας να λυτρωθούν».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Η θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί από την ομάδα του Δήμου μας δεν είναι απλώς μία καλλιτεχνική δημιουργία. Πρόκειται για μία σημαντική υπενθύμιση της ανοιχτής πληγής που παραμένει στην ψυχή του τόπου μας: των αγνοουμένων της Κύπρου. Μέσα από τη δύναμη του θεάτρου, τιμούμε τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων που συνεχίζουν να ζουν με την αγωνία. Η μνήμη είναι αθάνατη και το χρέος μας προς τους αγνοούμενους και τις οικογένειές τους παραμένει. Μέσα από την τέχνη καλούμαστε να αναλογιστούμε, να ζωντανέψουμε τη μνήμη και να χτίσουμε ένα όραμα για ένα μέλλον που δε πληγώνει!»

Σχετικά Άρθρα

Π.Ν.Α: Πρόσκληση σε Δήμους για Στρογγυλή Τράπεζα-Εργαστήριο LIFE-RenoInGR

otavoice

6ος Δρόμος Αγάπης-DOMVRAINA RUN THISVI 2024 από τον Δ. Θηβαίων

otavoice

Ανοιχτή σύσκεψη Φορέων στις Μηλιές για το Αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

otavoice

Η Π.Στ.Ε συμμετείχε στην 52η Διάσκεψη Περιφερειακών Παράκτιων Περιοχών

otavoice

Παιδικά διαδραστικά εργαστήρια στον Ρωσικό Στρατώνα του Δ. Χανίων

otavoice

«Ο Θεός της Σφαγής» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του Δ. Πλατανιά

otavoice