OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Αμυνταίου: Τα ιαματικά Λιμνοχωρίου και το επιχειρηματικό πάρκο στο επίκεντρο συνάντησης

Αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου Αμυνταίου, συζητήθηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με τον Δήμαρχο Αμυνταίου Γιάννη Λιάση και τον Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας Σταύρο Παπασωτηρίου, όπου κατατέθηκαν προτάσεις για την άμεση επίλυσή τους.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Λιμνοχωρίου και η δυνατότητα λειτουργίας τους ως κέντρου ιαματικού τουρισμού πανελλαδικής εμβέλειας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Βουλευτής “αναλύσαμε τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Σταθόπουλο και στο Γενικό Διευθυντή Δασών κ. Γκουντούφα, οι οποίοι δεσμεύθηκαν να τις εξετάσουν με θετικό πνεύμα“.

Στη συνάντηση επιπλέον, επισημαίνεται ακόμα, συζητήθηκε και το οραματικό έργο της δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αμύνταιο.

Εξετάστηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης του Δήμου την οποία συνεχίζει να διεκδικεί το Δημόσιο, παρά την απόφαση Εφετείου υπέρ της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα τέθηκε το πρόβλημα του αποχαρακτηρισμού των αναγκαίων χώρων προκειμένου να εγκατασταθούν οι νέες παραγωγικές δραστηριότητες που θέλει να προσελκύσει εκεί ο Δήμος Αμυνταίου.

Τέλος σε συνάντηση τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου με αφορμή την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη, κατατέθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της νέας περιφερειακής έδρας Πρωτοδικείου που ιδρύεται στο Αμύνταιο.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμαρχος Πύργου Σ. Καννής συμμετείχε στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

otavoice

Δ. Κοζάνης: Ίδρυση οικοτροφείου για άτομα με αυτισμό στην Κοινότητα Κοιλάδας

otavoice

Πρόσκληση του Δήμου Κατερίνης σε συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

otavoice

Πρωτοβουλία του Δ. Πύργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Ο Δ. Ν. Ιωνίας διοργάνωνει τον αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

otavoice

Βραδιά «αστροπαρατήρησης» το Σάββατο 5/9 στον Δ. Πλατανιά

otavoice