OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ιλίου: Εγκαίνια του 1ου Προτύπου Γυμνασίου

Με αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ιλίου.

Η ημέρα του αγιασμού σηματοδοτεί για μαθητές, γονείς και καθηγητές την αρχή μιας νέας διαδρομής με γνώσεις, εμπειρίες και νέες προκλήσεις.

Την ίδια μέρα στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 εγκαινιάστηκε το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου από την Δήμαρχο Ιλίου κα. Ανδριάνα Αλεβίζου – Κουκουβίνου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, που μεταφέρθηκε σε ανακαινισμένο και ανακατασκευασμένο σχολικό κτίριο για λόγους ασφάλειας. Ιδιαίτερη χαρά έδωσε η συμμετοχή των μαθητών και των γονέων τους, οι οποίοι με χαμόγελο και ενθουσιασμό παρακολούθησαν την τελετή και επισκέφθηκαν το νέο σχολικό κτίριο.

Τα εγκαίνια και τον αγιασμό τίμησαν οι Βουλευτές Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και κ. Γιάννης Λοβέρδος, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής η Γραμματέας της Περιφερειακής Ομάδας «Αττική Μπροστά» κα. Αθανασία Παπασπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Βασίλης Λώλος, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κα. Μαριάννα Τουμαζάτου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπάμπης Αλεξανδράτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου κ. Δημήτρης Κουκουβίνος, Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικού Τομέα κα. Χρυσάνθη Αυλωνίτου.

Επίσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιλίου κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας κα. Δήμητρα Μακρή, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών σχολείων κ. Γιώργος Τόμπρας, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Προτύπων και Πειραματικών σχολείων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Λαμπρινή Παπατσίμπα, ο Διευθυντής του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Ιλίου κ. Βασίλης Αποστολίδης, σύσσωμη η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ιλίου όπως και εργαζόμενοι που συνέβαλαν στο εγχείρημα αυτό, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κα. Γιώτα Κουσινιώρη, εκπρόσωποι φορέων από πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Σχολικών Υποδομών κ. Δημήτρης Αποστολόπουλος ανέφερε:

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Επενδύουμε σε αυτά γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως μέσα από τη γνώση, τη δημιουργία και την καινοτομία, θα χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο. Με την ανακαίνιση και τη βελτίωση των σχολικών υποδομών, φροντίζουμε ώστε οι μαθητές μας να έχουν στη διάθεσή τους ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον.»

Η Δήμαρχος Ιλίου κα. Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου δήλωσε:

«Η δέσμευση μας για «σχολεία μπροστά» παραμένει ακλόνητη, η προσπάθεια μας σταθερή για το καλύτερο αποτέλεσμα και η προσπάθεια μας σταθερή για το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε όλους τους μαθητές, εύχομαι μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά, γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες.

Στους εκπαιδευτικούς, εύχομαι δύναμη και υπομονή στο πολύτιμο έργο τους. Και στους γονείς, σας εύχομαι να συνεχίσετε να στηρίζετε τα παιδιά σας με αγάπη και κατανόηση.

Ας πορευτούμε όλοι μαζί, με αισιοδοξία και συνεργασία, ώστε αυτή η σχολική χρονιά να είναι γεμάτη επιτυχίες και όμορφες στιγμές.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!»

Σχετικά Άρθρα

Εντατικό πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων από την Αντιπεριφέρεια Θεσ/νίκης

otavoice

Ευχαριστίες του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλή

otavoice

Δ.Σερρών: Κοινωνικό Φροντιστήριο για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

otavoice

Δ. Θερμαϊκού: Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης της πλατείας Νέας Μηχανιώνας.

otavoice

Δ.Ρεθύμνης: Ψήφισμα Δ.Σ. κατά των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων

otavoice

Δ.Μάνδρας-Ειδυλλίας: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «ΔΕΡΒΕΝΕΙΑ 2024»

otavoice