OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Μάνδρας-Ειδυλλίας: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «ΔΕΡΒΕΝΕΙΑ 2024»

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, η μεγάλη αθλητική διοργάνωση «ΔΕΡΒΕΝΕΙΑ», όπου με την υποστήριξη του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, γίνεται πλέον θεσμός.

Περίπου 200 συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, τίμησαν τον Βιλιώτη ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΡΒΕΝΗ, όπου με την αθλητική του παρακαταθήκη, διδάσκει στις νεότερες γενεές αθλητικό πολιτισμό.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος μετά το τέλος του αγώνα δρόμου δήλωσε:

«Η αποψινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τα Βίλια και τον Δήμο μας.

Το να τιμούμε ανθρώπους και μάλιστα αθλητές μαραθωνοδρόμους που έχουν γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του αθλητισμού, αποτελεί δείγμα πολιτισμού και το καλύτερο πρότυπο για τους νεότερους.

Ο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΒΕΝΗΣ», ο δικός μας Μαραθωνοδρόμος, είναι ένας από αυτούς. Οι δρομικοί αγώνες «ΔΕΡΒΕΝΕΙΑ» είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον έξι φορές πρωταθλητή Μαραθωνίου και πολυνίκη.

Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει βασική προτεραιότητα την στήριξη και προβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας που φέρνουν ψυχικό πλούτο σε κάθε συμμετέχοντα. Για αυτό και μετά από δέκα χρόνια διακοπής κάνουμε ηχηρή επανεκκίνηση σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό δρώμενο που προβάλλει το αθλητικό ιδεώδες αλλά και τον φυσικό πλούτο του τόπου μας.

Μέσα από τέτοια αθλητικά μαζικά γεγονότα παραδειγματίζονται και τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Η μεγάλη συμμετοχή από συμπολίτες μας, από αθλητικούς συλλόγους, αλλά και από μεμονωμένους μικρούς και μεγάλους αθλητές μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την διοργάνωση μεγάλων εξωστρεφών αθλητικών γεγονότων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μαραθωνοδρόμο Στέργιο Σιούτη, τον τυφλό δρομέα που μαζί με τον συνοδό του Μπουλιανετο Νίκο μας τίμησε με την παρουσία του αποδεικνύοντας πως όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη στα όνειρά μας.

Ο Στέργιος έχει αγωνιστική παρουσία και στις πέντε ηπείρους. Έχει τερματίσει 51 Μαραθωνίους 42.195μ. Εχει λάβει μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες 2004 και στο Παρίσι Μαραθώνιο για όλους στα πλαίσια Ολυμπιακών Αγώνων.».

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τάσο Σταθόπουλο για την σημαντική συμβολή του στην διοργάνωση του αγώνα αλλά και στις Εθελοντικές Ομάδες: Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μάνδρας – Ειδυλλίας «Πατέρας» και στους Εθελοντές της ΕΠΟΜΕΑ Βιλίων, για την συνεργασία τους και την άψογη κάλυψη του αγώνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γιαλιάς, η αντιδημαρχος Πολιτισμού Ξανθή Παπά – Ρούσση, δημοτικοί και τοπικού σύμβουλοι, ο πρόεδρος Αθηναίων δρομένω Βαγγέλης Λεμπέσης και η πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών ΣΔΥΠ κα. Ελένη Μπερτσάτου.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δημιουργεί τμήμα Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Π.Δ.Ε: Μουσική εκδήλωση στις 20/9 στο Θεατράκι Μαρίνας

otavoice

Δ.Ασπροπύργου: Hμερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Αγροκήπιο

otavoice

Γ. Αλεξόπουλος: «Στήριξη σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς-Τα παιδιά είναι το μέλλον»

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Ενημέρωση Σακκά για τον αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

otavoice

Δ.Θάσου: Πρόσληψη εργατών, πολιτών τρίτων χωρών, με τη διαδικασία της μετάκλησης

otavoice