OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Μάνδρας-Ειδυλλίας: Λύση στο θέμα λειτουργίας των τμημάτων ομάδας προσανατολισμού

Οριστική λύση στο μείζον θέμα λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού των Λυκειακών τάξεων Βιλίων και Λυκείου Ερυθρών, έδωσε ο Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος, έπειτα από άμεσες και καίριες ενέργειες σε αγαστή συνεργασία τόσο με το υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, όσο και με τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής & υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα.

Η κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2024-25 έρχεται να δώσει τέλος στην αγωνία δεκάδων μαθητών αλλά και των οικογενειών τους. Η αγωνία έδωσε θέση στην ικανοποίηση ενός καθολικού κοινωνικού αιτήματος.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος στον απόηχο αυτής της θετικής εξέλιξης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων κατευθύνσεων στα λύκεια των ΔΕ Βιλίων – Ερυθρών ήταν αποτέλεσμα ενεργειών με κύριο στόχο το όφελος των μαθητών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα την πολιτική του ηγεσία, τον υπουργό κο. Κυριάκο Πιερρακάκη και την υφυπουργό κα. Ζέττα Μακρή, για την κατανόηση που επέδειξαν και τις έντονες κοινωνικές προκλήσεις που αποφεύχθηκαν με την κατ΄ εξαίρεση έγκριση της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων σε Βίλια και Ερυθρές.

Με προτεραιότητα μας την Παιδεία, και την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές, προβάλαμε μια σειρά επιχειρημάτων τα οποία έγιναν αντιληπτά και αποδεκτά.

Θερμό ευχαριστώ στον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής & υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα που επί καθημερινής βάσης ήταν παρών σε αυτό το σοβαρό κοινωνικό θέμα.

Στεκόμενοι στο πλευρό μαθητών, γονέων, συλλόγους γονέων, στα θέματα παιδείας είμαστε ανυποχώρητοι».

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, στο πλαίσιο της Κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2024-25.

Όσον αφορά στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, επρόκειτο για συνολικά είκοσι εννέα (29) μαθητές από τις Λυκειακές Τάξεις Βιλίων και Λυκείου Ερυθρών, όπου σε διαφορετική απόφαση θα έπρεπε να μετακινούνται καθημερινά στο ΓΕΛ Μάνδρας – Ζερβονικόλειο, υποβάλλοντας μαθητές και γονείς σε μεγάλα έξοδα μετακινήσεων και απίστευτη ταλαιπωρία.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Λαυρεωτικής: Βρισκόμαστε στο πλευρό Καθηγητών και Γονέων & Κηδεμόνων

otavoice

Δ. Νέας Ιωνίας: Διοργανώνει εκδήλωση ενόψει Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Συνεργασία Δ. Μετεώρων-TERRA THESSALIA για την υποστήριξη χωριών

otavoice

Η ΠΔΕ κατά της εγκατάστασης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο

otavoice

Δράση ενημέρωσης για την Άνοια στο Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Θέρμου με Θ. Λιβάνιο- Επιχορήγηση 500 χιλ. ευρώ για φυσικές καταστροφές

otavoice