OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πειραιά: Εκατοντάδες παιδιά κατέκλυσαν την πλατεία Κοραή στην 4η Γιορτή Ανακύκλωσης

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών των σχολείων του Πειραιά, μικρών επισκεπτών και γονέων πραγματοποιήθηκε χθες, στην πλατεία Κοραή, η 4η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Παναγιώτη Ρέππα.

Μικροί και μεγάλοι ανακάλυψαν τα μυστικά της ανακύκλωσης και τους σημαντικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να δίνουμε μια «δεύτερη ζωή» σε υλικά όπως το γυαλί, το πλαστικό, το αλουμίνιο, το χαρτί ή τα παλιά ρούχα, μέσα από πληθώρα διαδραστικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ειδικών κατασκευών.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι μαθήτριες και οι μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση, όπως: το Χωριό της Ανακύκλωσης, οι Μικροί Κηπουροί, Παίζω για να μάθω (Ρουκ Ζουκ game), Φιδάκι Ανακύκλωσης, VR Class και Survivor Game Ανακύκλωσης. Παράλληλα, διασκέδασαν με φουσκωτά παιχνίδια, πύργο αναρρίχησης και face painting, στο ρυθμό της μουσικής από DJ και παρακολούθησαν παράσταση με μαριονέτες, με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Την 4η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά παρουσίασε ο δημοφιλής παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο οποίος μετέφερε σε μικρούς και μεγάλους το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Στο τέλος της γιορτής, προσφέρθηκαν στα παιδιά 40 τάμπλετ, ένα σε κάθε μαθητή από τα σχολεία που διακρίθηκαν στη συγγραφή παραμυθιού με θέμα την ανακύκλωση την περυσινή χρονιά.

Επίσης, βραβεύτηκαν τα τρία πρώτα δημοτικά σχολεία του Δήμου Πειραιά, 40ο 26ο και 30ο, που κέρδισαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης την προηγούμενη χρονιά, στα οποία δόθηκαν δωροεπιταγές για τις ανάγκες των σχολείων. Στο 40ο σχολείο δόθηκε επιταγή 600 ευρώ, καθώς και ένας 3D printer εκτυπωτής. Στο 26ο δόθηκε επιταγή 400 ευρώ και στο 30ο σχολείο επιταγή 300 ευρώ.

Επιπλέον, στη γιορτή κληρώθηκαν και προσφέρθηκαν 15 smart watches και 15 action cameras στους τυχερούς που ανακύκλωσαν όλη την ημέρα.

Να σημειωθεί ότι, εφέτος όπως και πέρυσι η Γιορτή Ανακύκλωσης είχε έναν σπουδαίο φιλανθρωπικό σκοπό. Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη του 10χρονου Γιάννη Κορολόγου στη δύσκολη μάχη που δίνει για τη ζωή του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, που μαζί με τον γιο του Πέτρο, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην 4η Γιορτή Ανακύκλωσης του δήμου μας. Η ανακύκλωση είναι πολύ σημαντική για την κυκλική οικονομία με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον. Τα παιδιά της πόλης μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συμμετέχουν σε δράσεις που αφορούν στην ανακύκλωση και στην καθαριότητα και γνωρίζουν πλέον πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον. Με αυτό τον τρόπο, καλλιεργούν αυτή τη στάση ζωής, ανακυκλώνουν και σκέφτονται το γενικό και για το ατομικό καλό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ρέππα και το επιτελείο του για την επιτυχημένη διοργάνωση της 4ης Γιορτής Ανακύκλωσης. Να ευχαριστήσω επίσης τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας, οι οποίοι έδειξαν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους, στηρίζοντας για ακόμα μια χρονιά τον μικρό μας φίλο Γιάννη Κορολόγο στη μάχη που δίνει για τη ζωή του.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε:

«Βασική μας προτεραιότητα είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, αλλά και των γονιών σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση και τα οφέλη της για το περιβάλλον, τον δημόσιο χώρο και την ποιότητα ζωής.

Κάθε χρόνο ενημερώνουμε τα σχολεία με διάφορες δράσεις, όπως το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης και το παραμύθι «Το μαγαζάκι της κυρίας Καθαρούλας», διότι θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο ανακυκλώνουμε και ποια είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης και στη συνέχεια με τα μέσα που διαθέτει ο δήμος προς τους πολίτες να μπορέσουμε να ανακυκλώνουμε και να αυξήσουμε τα ποσοστά μας».

Στην 4η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Κοινοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Στο Νοσοκομείο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων λόγω αδιαθεσίας

otavoice

«Η σημασία της Κλιματικής Ουδετερότητας για τους Δήμους της χώρας», της Νάντιας Δημητρίου

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλω ένα συμμετοχικό μοντέλο ηγεσίας»

otavoice

Στο Αμύνταιο η πρώτη μονάδα υδρογόνου στην Ελλάδα

otavoice

ΠΔΜ: Σύμβαση συστήματος τηλεδιαχείρισης -τηλεμέτρησης στο ΤΟΕΒ Σερβίων

otavoice

Δήμαρχος Θέρμου: Κρεσέντο δημαγωγίας από την δημοτική αντιπολίτευση …

otavoice