OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Παιανίας: Ρεκόρ συμμετοχής στα Σκιάδεια 2024

Στο καλεντάρι των αθλητών αγώνων δρόμου έχουν μπει τα Σκιάδεια, ο μοναδικός αγώνας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Παιανίας τιμώντας τον Βαλκανιονίκη Ιωάννη Σκιαδά.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το ιστορικό κέντρο της Παιανίας πλημμύρισε από τους εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιών που ακολούθησαν μια μοναδική διαδρομή στους δρόμους της πόλης αλλά και τους εκατοντάδες επισκέπτες επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός σημείο αναφοράς όχι μόνο για την περιοχή αλλά για το σύνολο της χώρας.

«Το αποτέλεσμα δικαίωσε την απόφασή μας να επανασχεδιάσουμε τη διαδρομή των Σκιάδειων και να τα μεταφέρουμε Σεπτέμβριο.

Σε σύγκριση με το 2023 καταγράφηκε μια μεγάλη αύξηση στις συμμετοχές ενώ η διοργάνωση αγκαλιάστηκε και από τους φορείς της πόλης, γεγονός που αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό εθελοντών. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλες και όλους για την προσφορά τους, δίχως τη δική τους συμβολή η διεξαγωγή των αγώνων θα ήταν αδύνατη.

Ανανεώνουμε πια το ραντεβού μας για το 2025 με στόχο να καταρρίψουμε το φετινό ρεκόρ συμμετοχών» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.

Στη διαδρομή των 500 μέτρων συμμετείχαν 257 παιδιά, στα 1.700 μέτρα 52 ενώ στη μεγάλη διαδρομή των 5.100 μέτρων 286 αθλητές. Συνολικά 595 αθλητές (έναντι 480 το 2023) όλων των ηλικιών εμπιστεύθηκαν τη διοργάνωση του Δήμου Παιανίας. Εκατοντάδες ήταν και εκείνοι που συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας δίχως τον απαραίτητο αριθμό οπότε και δεν καταγράφηκαν στο σύστημα. Συνολικά στον αγώνα δρόμου είχαν δηλώσει συμμετοχή πλέον των 1.000 αθλητών και αθλητριών.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ήταν η κα Κυρλή Ολυμπία (80 ετών) η οποία ολοκλήρωσε τη διαδρομή με χρόνο 43:34 ενώ στον αντίποδα η δίχρονη Πολυχρονάκη Κυριακή πραγματοποίησε τη διαδρομή με χρόνο 04:32.

Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή της Γκλιάτη Δήμητρας-Δέσποινας η οποία συμμετείχε συνοδευόμενη από τη μητέρα της με αναπηρικό αμαξίδιο στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και προσπάθειας.

Τα Σκιάδεια 2024 στήριξαν πλέον των 70 εθελοντών που βρέθηκαν σε κάθε σημείο της διαδρομής διευκολύνοντας τους αθλητές και τις αθλήτριες.

«Μια αξέχαστη γιορτή προς τιμήν του Βαλκανιονίκη Γιάννη Σκιαδά! Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες στην κλασική διαδρομή των Σκιαδείων.

Εξαιρετική ήταν η συμμετοχή εκατοντάδων μαθητριών και μαθητών του δήμου μας, με περισσότερα από 300 παιδιά να γεμίζουν την πλατεία με τη θετική τους διάθεση, πετυχαίνοντας το βασικότερο στόχο της φετινής διοργάνωσης, να είναι τα Σκιάδεια μια γιορτή μαζικού αθλητισμού για όλες και όλους, αφού είχαμε και πρώτη φορά τη συμμετοχή οικογενειών ατόμων ΑμΕΑ.

Οι θερμότερες ευχαριστίες μου προς τους περισσότερους από 70 εθελοντές της διοργάνωσης που στελέχωσαν τις γραμματείες, τους σταθμούς ανεφοδιασμού και τις οδούς της διαδρομής. Ξεκινώ από τα παιδιά της Πολιτικής μας Προστασίας και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Μαργιάννα Γιαννάκου και τα σωματεία μας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Παιανίας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Παιανίας, τον Σύλλογο ΕΑΡ, τον Παμπαιανικό, τον ΑΟ Παιανίας, τον ΑΣΠ ΚΤΗΣΙΦΩΝ, τον ΑΟ Γλυκών Νερών, την Ποδηλατική Βόλτα Παιανίας και τους δημότες που με προθυμία δήλωσαν συμμετοχή ως εθελόντριες και εθελοντές!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς το ΑΤ Παιανίας και την Τροχαία ΒΑ Αττικής για τη συνδρομή στην προσπάθεια μας.

Θέτουμε το στόχο για τα Σκιάδεια 2025 ακόμα ψηλότερα!» δήλωσε από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Μιχαλόπουλος.

Ο αγώνας δρόμου πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών το οποίο συνέβαλε με ένα ασθενοφόρο και ιατρικό προσωπικό, τη στήριξη των σούπερ μάρκετ Market In και της Αιγέας ΑΜΚΕ ενώ χορηγός ήταν το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Τα αποτελέσματα

  • 500 μέτρα
    Αγόρια
    Πατέλης Εμμανουήλ
    Πολύζος Κωνσταντίνος
    Δραγατάκης Λουκάς
    Κορίτσια
    Τάντουλου Βασιλική
    Νεράντζη Ιωάννα
    Παπαϊωάννου Αγγελική
  • 1.700 μέτρα
    Αγόρια
    Κοντογιώργης Φοίβος
    Γαβαλάκης Κωνσταντίνος
    Κίτσος Αναστάσιος
    Κορίτσια
    Γεράρδη Κυριακή Αθηνά
    Ζαχαράτου Χριστίνα
    Τάντουλου Γεωργία

  • 5.100 μέτρα
    Αρρεν
    Ζεϊμπετάκης Κωνσταντίνος
    Κάντζιος Σταύρος
    Κονδραλής Φώτης
    Θήλυ
    Μάσκαρη Αριάδνη
    Σούμα Σπυριδούλα
    Αποστόλου Μαρία

Σχετικά Άρθρα

Γ. Μυλωνάκης: «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ασφάλεια των παιδιών»

otavoice

Η Π.Ν.Α στηρίζει και φέτος το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας

otavoice

Α. Φίλιας: «Οι δικαιούχοι να μην αποκλειστούν από τις πληρωμές»

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Στόχος η τόνωση τοπικών οικονομιών και ειδικά των μικρότερων»

otavoice

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

otavoice

Τριήμερες εκδηλώσεις στα Τρίκαλα «αγκάλιασαν» τα ΑμεΑ

otavoice