OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ενεργειακά αυτόνομα σχολεία αποκτά ο Δ. Λυκόβρυσης–Πεύκης

Η αναβάθμιση των σχολικών δομών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Μάλιστα η διοίκηση υλοποιώντας τη δέσμευσή της για ενεργειακά αυτόνομα σχολεία, τοποθέτησε φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 60 kWh σε δύο σχολεία της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν από συνεργεία τα ειδικά πάνελ στις ταράτσες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης και του 1ου Γυμνασίου Πεύκης, ενώ σειρά έχουν οι ηλεκτρολογικές εργασίες σύνδεσης των πάνελ με τους πίνακες του ΔΕΔΔΗΕ. Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Τοποθετούμε τα πρώτα φωτοβολταϊκά σε σχολεία της πόλης με ίδιους πόρους, έτσι ώστε να παράγουμε ενέργεια που θα καταναλώνουν όλα τα σχολεία. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούμε πόρους, προστατεύουμε το Περιβάλλον και αναπτύσσουμε τις πολιτικές μας στους τομείς της κυκλικής και της πράσινης οικονομίας.

Συνεχίζουμε δυναμικά να τοποθετούμε νέα φωτοβολταϊκά σε όλες τις σχολικές υποδομές έτσι ώστε να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση και τα χρήματα που περισσεύουν να τα επενδύουμε ξανά στις σχολικές μας υποδομές».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Μπελεχρής τόνισε «Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό έργο στα σχολεία της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, έτσι ώστε αυτά να γίνουν ενεργειακά αυτόνομα. Επενδύουμε στο μέλλον, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεχίζουμε να κάνουμε τις σχολικές μας υποδομές καλύτερες».

Σχετικά Άρθρα

Θ. Αμπατζόγλου: «Διπλά κερδισμένος ο Δήμος λόγω αποπληρωμής του δανείου»

otavoice

Δημιουργία λαχανόκηπων σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

otavoice

Χ. Μπονάνος: «Δεν επιτρέπεται αυτά τα μαρτυρικά γεγονότα να ξεχαστούν»

otavoice

Β. Καβαλλάρη: «Πρωταρχικό μας μέλημα η διασφάλιση της υγείας των πολιτών»

otavoice

Προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 2024–2025

otavoice

Δ. Αθηναίων: Θα συνεχίσουμε να σπάμε τα αποστήματα διαφθοράς, που υπήρχαν στον Δήμο μας

otavoice