OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επενδύοντας στην Ταυτότητα της Πελοποννήσου – Νέο Place Brand

– Νέο Place Brand και Στρατηγική Ανάπτυξης του Τουρισμού

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με εκπροσώπους του τουρισμού στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «ΜΑΙΝΑΛΟΝ», στην Πλατεία Άρεως, στην Τρίπολη. Η συνάντηση είχε ως βασικό στόχο τον σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής και των δράσεων της Περιφέρειας για τον τουρισμό.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν εκπρόσωποι δήμων, επιμελητηρίων, συλλόγων, συνδέσμων επαγγελματιών και άλλων φορέων, που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις σχετικά με τη μελλοντική πορεία του τουρισμού στην περιοχή. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθανάσιος Μιχελόγγονας, συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες και τους στόχους της Περιφέρειας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν το νέο Place Brand της Πελοποννήσου, το οποίο δεν αφορά μόνο τον τουρισμό, αλλά ενσωματώνει όλους τους παραγωγικούς τομείς του τόπου και την προσθήκη υπεραξίας σε αυτούς.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός,

«Με τη δημιουργία ενός νέου Place Brand, επιδιώκουμε να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αξίες που καθιστούν την Πελοπόννησο έναν τόπο με βαθιά ιστορία, πλούσιο πολιτισμό και δυναμική ανάπτυξη. Στόχος μας είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Πελοποννήσου, η προσθήκη υπεραξίας στις παραγωγικές δραστηριότητές μας και η βελτίωση των αντιλήψεων όλων για τον τόπο μας, τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες και επενδυτές. Θέλουμε να αναπτύξουμε ένα Place Brand που θα αντανακλά πραγματικά την ψυχή και το όραμα της Πελοποννήσου».

Η συνάντηση έκλεισε με αισιοδοξία για την πορεία των δράσεων, ενώ παράλληλα ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις, προβληματισμοί και ιδέες. Οι συμμετέχοντες έθεσαν ως προτεραιότητα την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών, την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την καλύτερη προώθηση των μοναδικών πολιτιστικών και φυσικών πόρων της Πελοποννήσου. Επίσης, δήλωσαν έτοιμοι να συνεισφέρουν ενεργά στη νέα στρατηγική προσέγγιση για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή της Πελοποννήσου στην εγχώρια και διεθνή σκηνή.

Σχετικά Άρθρα

Γ. Τρεπεκλής: «Η κλιματική κρίση δεν μας περιμένει-Να οργανωθούμε όλοι μαζί»

otavoice

203η επέτειος από την Άλωση της Τριπολιτσάς – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

otavoice

Συνάντηση της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

otavoice

Ο Χ. Μπονάνος στην ορκωμοσία νοσηλευτών του Γ.Ν. Πατρών

otavoice

Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Ιωνία

otavoice

Δ. Κοζάνης: Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων 24-26/9

otavoice