OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, ο Δήμος Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση-εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ειδικότερα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στη δράση, καθώς οι ανάγκες για αίμα παραμένουν αυξημένες. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου. Την δράση υποστηρίζουν και συμμετέχουν η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ), ο Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη» και το Συμβούλιο Νέων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Όσες και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, καλώντας στο τηλέφωνο 2313304068. Διευκρινίζεται ότι όσοι πολίτες συμμετάσχουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) τους. Η αιμοδοσία θα γίνει από κινητό συνεργείο του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο». Όσοι επιθυμούν για περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Χρήστο Σαραμούρτση, τηλ. 6932908010.

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη δωρεά του μυελού των οστών και όσοι πολίτες επιθυμούν θα μπορούν να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.

«Καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στη νέα αιμοδοσία που διοργανώνουμε και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για τη δωρεά του μυελού των οστών. Τους καλούμε να δώσουν αίμα και όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Ας στείλουμε κι αυτή τη φορά ισχυρό μήνυμα ζωής και ελπίδας. Όλοι μαζί αν προσπαθήσουμε μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο, έναν πιο ανθρώπινο και όμορφο κόσμο», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χρήστος Σαραμούρτσης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Τήνου με τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

otavoice

Διήμερο τουρνουά βόλλεϊ υπό την αιγίδα του Δ. Κιλκίς

otavoice

Δ. Πατρέων: Οι αγώνες μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών έχουν αποτελέσματα

otavoice