OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Θεσ/νίκης: Ημέρες Βιώσιμης Κινητικότητας στα δημοτικά σχολεία

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Α΄ Δημοτική Κοινότητα και η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (ΜΑΘ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (E.K.E.T.A) και την Τροχαία Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν εκδηλώσεις σε δημοτικά σχολεία της πόλης στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας.

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο 55ο Δημοτικό σχολείο (Κ. Κρυστάλλη 10), από τις 5:30 μ.μ. έως τις 7:30 μ.μ. μικροί μαθητές παρέα με τους γονείς τους θα μάθουν μέσα από δια δραστικά παιχνίδια και περίπατο τι είναι η βιώσιμη κινητικότητα και πώς μπορούμε να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο φιλικές και προσβάσιμες. Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς όλους και μπορούν να συμμετάσχουν και μαθητές από άλλα δημοτικά σχολεία.

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο 36ο Δημοτικό σχολείο (Αγίας Σοφίας 66), τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στο 40ο Δημοτικό σχολείο (Μανουσογιαννάκη 4) και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο 55ο Δημοτικό Σχολείο (Κ. Κρυστάλλη 10), από τις 8:30 π.μ. έως τις 11:30 π.μ. η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα κάνει μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σχολεία της πόλης.

Σχετικά Άρθρα

Ευχαριστίες του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλή

otavoice

Δ.Σερρών: Κοινωνικό Φροντιστήριο για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

otavoice

Δ. Θερμαϊκού: Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης της πλατείας Νέας Μηχανιώνας.

otavoice

Δ.Ρεθύμνης: Ψήφισμα Δ.Σ. κατά των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων

otavoice

Δ.Μάνδρας-Ειδυλλίας: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «ΔΕΡΒΕΝΕΙΑ 2024»

otavoice

Ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης αποβλήτων αμίαντου στη Νέα Πεντέλη

otavoice