OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά 4-8 ετών στο Δ. Χαλανδρίου

Ξεκίνησαν και φέτος οι εκπαιδεύσεις κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς μαθητές σχολικών μονάδων, ηλικίας από 4ετών έως 8 ετών, από τη ΦΛΥΑ Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Χαλανδρίου.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, οδός Τήνου 130, Πάτημα Χαλανδρίου και γίνονται σε συνθήκες προσομοίωσης, με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, τα οποία κινούνται σε πίστες με σήματα οδικής κυκλοφορίας.

Η εκπαιδευτική ώρα διαρκεί περίπου 90 λεπτά εκ των οποίων τα 15 λεπτά σεμιναρίου-θεωρητικού μαθήματος κανόνων οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς και περίπου 1 ώρα, ανάλογα με τον αριθμό τον παιδιών, διαδρομή με τα ειδικά οχήματα στην πίστα.

Μέσα από την κίνηση σ’ αυτές τις πίστες, δίνεται στους μαθητές μια ζωντανή απεικόνιση περιβάλλοντος οδικής κυκλοφορίας. Τα παιδιά μαθαίνουν «παίζοντας» να «διαβάζουν» τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, να σέβονται και να παραχωρούν προτεραιότητα, να προσέχουν τους πεζούς, να παρκάρουν εκεί που επιτρέπεται και το σημαντικότερο να καταλάβουν πως σκέφτεται ένας οδηγός ώστε να προσέχουν, όταν περπατούν στην Πόλη. Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία είναι εξαιρετικά «ζωντανή» και αποδοτική και κερδίζει το άμεσο ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων.

Η εκπαίδευση των οδηγών από μικρή ηλικία είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα εξοικειώσει τα παιδιά μας με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, αλλά θα ευαισθητοποιήσει και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το κόστος συμμετοχής για την εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής είναι 5 €/παιδί.

Η εκπαίδευση είναι δωρεάν μόνο για τα Δημόσια Σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν, για ορισμό ημερομηνίας, στα τηλέφωνα της ΦΛΥΑ Α.Ε. ώρες 12:00 – 15:30.

Σχετικά Άρθρα

Γ. Τρεπεκλής: «Στόχος η τόνωση τοπικών οικονομιών και ειδικά των μικρότερων»

otavoice

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

otavoice

Τριήμερες εκδηλώσεις στα Τρίκαλα «αγκάλιασαν» τα ΑμεΑ

otavoice

Στην κορυφή της Ευρώπης η Βριλησσιώτισσα Αλίνα Κουρούση

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Κάνουμε δράσεις που αυξάνουν την επισκεψιμότητα στον δήμο»

otavoice

Το «Golden Opera Gala» φέρνει μουσική πανδαισία στην Πεύκη

otavoice