OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ν. Χαρδαλιάς: «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Γάλλους και σε όλη την Ευρώπη …»

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει δυναμικό παρών στην IFTM “Top Resa 2024”, τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, που διεξάγεται στο Παρίσι

Κάλεσμα προς τους χιλιάδες Γάλλους τουρίστες να επισκεφθούν την Αττική και να απολαύσουν τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει η επίσκεψη στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση «International & FrenchTravel Market (IFTM) Top Resa 2024», που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles, όπου η Περιφέρεια Αττικής μετέχει ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Μέσω του περιπτέρου μας στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα στους Γάλλους, αλλά και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, να επισκεφθούν την Αττική και να απολαύσουν τις ξεχωριστές εμπειρίες που μπορεί να τους προσφέρει: το μοναδικό πολιτιστικό πλούτο της, με τα δεκάδες μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς και τους υπερσύγχρονους χώρους τέχνης. Τα κοσμοπολίτικα νησιά και το αστικό παραλιακό μέτωπο. Τις υπέροχες γαστρονομικές προτάσεις και τις ιστορικές οινικές μας ποικιλίες – που αποτελούν το θεμέλιο της μεσογειακής διατροφής.

Παράλληλα, δίνουμε την ευκαιρία σε Έλληνες επιχειρηματίες να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με κορυφαίους του κλάδου και να προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Αττική στην υγιή επιχειρηματικότητα.

Περιμένουμε, λοιπόν, τον διεθνή επισκέπτη για να γνωρίσει από κοντά την Αττική, μια σύγχρονη μητρόπολη που βαδίζει με σταθερά βήματα στο μέλλον, έναν τόπο που αξίζει να επισκεφθείς, να ζήσεις, να επενδύσεις».

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Χαρδαλιάς πραγματοποιεί σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους touroperators από όλο τον κόσμο και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στην ενίσχυση των τουριστικών ροών από τη Γαλλία προς την Αττική και στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών. Στόχος είναι η ανάδειξη της Αττικής ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, συνδυάζοντας μοναδικά την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό, τη φυσική ομορφιά και τις σύγχρονες υποδομές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε επίσης συνάντηση με την International SalesDirector του διεθνούς κύρους ειδησεογραφικού δικτύου Euronews, SabineTroccaz. προκειμένου να προβληθούν ποικιλοτρόπως (τηλεοπτικά, socialmedia, κλπ.) τα ευεργετήματα του τουρισμού εντός Αττικής, καταλήγοντας σε στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η «IFTM Top Resa 2024» αποτελεί την κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση της Ευρώπης, που εστιάζει στον επαγγελματικό τουρισμό. Συγκεντρώνει περισσότερους από 50.000 επισκέπτες, με 30.000 από αυτούς να είναι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, ενώ συμμετέχουν 1.175 εκθέτες από 100 και πλέον χώρες. Η έκθεση προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα δικτύωσης και ανάπτυξης νέων συνεργασιών για την τουριστική βιομηχανία.

Τον κ. Χαρδαλιά συνοδεύουν η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Έλενα Ράπτη, ο  Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Δημήτρης Ταραζώνας, ο Πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» Δημήτρης Φραγκάκης, η Γενική Διευθύντρια Έφη Φιλιοπούλου και η Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Βάλια Κακαρούκα.

Στην «IFTM Top Resa 2024» εκπροσωπούν το Περιφερειακό Συμβούλιο οι Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού, Εβίνα Γιακουμάτου Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, Χρήστος Θεοδωρόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χαράλαμπος Σιάτρας Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ⁠Γαβριήλ Αβραμίδης Περιφερειακός Σύμβουλος, Κατερίνα Λογοθέτη Περιφερειακή Σύμβουλος.

Το παρών δίνουν επίσης οι Αθηνά Κολυβά Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, Μαρία Μίσκα Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Μαρία Σαλπά Αναπλ. Προϊσταμένη Τμήματος Γραμματειακής Υποστήριξης και υπηρεσιακοί υπάλληλοι.

Σχετικά Άρθρα

Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

otavoice

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και Δήμος: «Γιορτή για τα Παιδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια»

otavoice

Εθελοντική αιμοδοσία από το Δ. Ωραιοκάστρου την Κυριακή 22/9

otavoice

Δ. Αθηναίων: Ξεκινούν τα Προγράμματα Δημιουργικής Μάθησης για όλες τις ηλικίες

otavoice

Δ. Φυλής: Με μεγάλη επιτυχία το Αρβανίτικο πανηγύρι της Γρίζας

otavoice

Μ. Ψυχάλης: «Στόχος μας ο Πολιτισμός να φτάσει σε κάθε γειτονιά»

otavoice