OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος Πειραιά στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής και καινοτομίας στο ΣΕΦ

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής και καινοτομίας First Global Challenge 2024, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στα περίπτερα των ομάδων ρομποτικής, όπου συνομίλησαν με συμμετέχοντες, ενώ ακολούθως παρακολούθησαν και τη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει την μεγάλη αυτή διοργάνωση, μέσω των Διευθύνσεων Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με τη συνδιοργάνωση του MellonLab και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο First Global Challenge 2024 είναι ένας μοναδικός εκπαιδευτικός διαγωνισμός, στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 190 εθνικές ομάδες από όλο τον κόσμο, 150 σημαντικές προσωπικότητες, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, ξένα και ελληνικά πανεπιστήμια και πάνω από 500 εθελοντές.

Παρόντες ήταν επίσης Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Ο Πειραιάς φιλοξενεί από χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον First Global Challenge 2024, μια εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μάλιστα, σήμερα υποδεχθήκαμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής.

Αποτελεί τιμή να διεξάγεται στην πόλη μας ο First Global Challenge, με τη συμμετοχή 2500 παιδιών ηλικίας 14-18 από 192 χώρες. Οι επιδόσεις τους στη ρομποτική είναι εξαιρετικές και οι κατασκευές τους είναι πράγματι πρωτοπόρες και καινοτόμες. Στον Πειραιά η ρομποτική επίσης έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό με μαθητές της πόλης μας να έχουν διακριθεί στο πεδίο αυτό, με σημαντικές βραβεύσεις. Πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως σύγχρονο και σημαντικό τομέα, τον οποίο σκοπεύουμε ως Δήμος να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο.

Στόχος μας είναι να συμμετέχει η πόλη μας άμεσα ή έμμεσα σε διεθνείς πρωτοβουλίες, οι οποίες αναμφισβήτητα ενισχύουν την εξωστρέφεια και τη δυναμική της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, οι οποίες συμβάλλουν στην υποστήριξη της διοργάνωσης και να συγχαρώ το MellonLab και την κα Κονιά για τη συνδιοργάνωση και την ευρύτερη εποικοδομητική συνεργασία μας».

Σχετικά Άρθρα

Συμμετοχή του Δήμου Αιγάλεω στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

otavoice

Ο Κώστας Πελετίδης ενάντια στη Νατοϊκή Άσκηση «RamsteinFlag» στην Ανδραβίδα

otavoice

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

otavoice

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024-Δήμαρχος Σπάρτης: Ο υπερμαραθώνιος ψυχής ξεκίνησε!!

otavoice

Δήμος Γορτυνίας: Νέα διοίκηση στη δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

otavoice