OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε τη συνάντηση των Πρέσβεων

Στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας και συνεργειών για τη προβολή του προορισμού, ο Δήμος θέλησε να τιμήσει τους Πρέσβεις των χωρών, οι πολίτες των οποίων επιλέγουν τη Σκιάθο, ως τόπο διακοπών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρέστησαν ο Πρέσβης του Βελγίου Marc Calcoen, ο Πρέσβης του Ισραήλ Noam Katz, η Πρέσβης της Λιθουανίας Lina Skerstonaitė, και η Πρόξενος της Βρετανίας Alexandra Gregory.

Η συνάντηση άνοιξε με το χαιρετισμό του Δημάρχου, Θοδωρή Τζούμα, ο οποίος καλωσόρισε τους Πρέσβεις και ανέφερε πως πρόκειται για μία τιμητική συνάντηση που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά με θερμή ανταπόκριση από τους Πρέσβεις, καθιερώνοντάς την έτσι ως θεσμό.

Στόχος είναι να γνωρίσουν οι Πρέσβεις τη Σκιάθο μέσα από ένα διήμερο ξενάγησης στα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και φεύγοντας να γίνουν Πρέσβεις της Σκιάθου εκτός από Πρέσβεις των χωρών τους.

Στη συνέχεια μήνυμα απηύθυναν οι Πρέσβεις με τον Πρέσβη του Βελγίου, Marc Calcoen, να δηλώνει ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού, που είναι και το πρώτο που επισκέπτεται, την ιστορία του αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη.

Ο Πρέσβης του Ισραήλ, Noam Katz, δήλωσε ότι είναι ήδη Πρέσβης της Σκιάθου στη χώρα του, τονίζοντας ότι θα ενισχύσει με κάθε τρόπο την εξαιρετική σχέση των δύο χωρών, με τη Σκιάθο να ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Με τη σειρά της η Πρέσβης της Λιθουανίας, Lina Skerstonaitė, επεσήμανε ότι η Σκιάθος είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα, που επισκέπτεται για δεύτερη φορά και με χαρά θα το επισκεφθεί ξανά.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Σκιάθος εκτός από την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, για την οποία αξίζει κανείς να την επισκεφθεί, έχει ένα κοινό σημείο με τη Λιθουανία, κατανοώντας έτσι και τον λόγο που την επιλέγουν ως τόπο διακοπών, και αυτό είναι τα δάση της.

Η Πρόξενος της Βρετανίας, Alexandra Gregory, υπογράμμισε τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η Σκιάθος είναι ένας παραδοσιακά αγαπητός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες και ευελπιστεί στη συνέχιση αυτής της εξαιρετικής συνεργασίας με όλους τους φορείς του νησιού, προκειμένου η Σκιάθος να γίνει ακόμη πιο δημοφιλής προορισμός.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αλέκος Ευσταθίου, δήλωσε ότι ο Δήμος Σκιάθου θα συνεχίσει τις προσπάθειες για απευθείας πτήσεις από το Βέλγιο στη Σκιάθο με σκοπό το άνοιγμα στην βελγική αγορά.

Όσον αφορά στις αγορές της Βρετανίας, του Ισραήλ και της Λιθουανίας, τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την εξαιρετική συνεργασία που έχει με τις χώρες αυτές για ακόμη μεγαλύτερη εισροή επισκεπτών. Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων και την ανανέωση της επόμενης συνάντησης των Πρέσβεων στη Σκιάθο.

Η Δημοτική Αρχή είχε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας των Πρέσβεων, στο διάστημα της παραμονής τους, για να γνωρίσουν τη Σκιαθίτικη φιλοξενία, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα και την μοναδική φύση της Σκιάθου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, στο Οινοποιείο Παρίσση, στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, στο Σπίτι -Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο Σκιαθίτικο Σπίτι, στη γκαλερί Reborn Project Gallery Art House, καθώς και τον γύρο του νησιού.

Οι Πρέσβεις εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές της Σκιάθου, και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ιστορία και την πολιτιστική παράδοση του τόπου. Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines για την χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων των Πρέσβεων

Σχετικά Άρθρα

Ο Κ. Πελετίδης υποδέχτηκε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Π. Χιώνη

otavoice

Δωρεά του Metropolitan General σε 40 σχολεία του Δήμου Κηφισιάς

otavoice

Διανομή σχολικών ειδών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Χανίων

otavoice

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δημιουργεί τμήμα Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Π.Δ.Ε: Μουσική εκδήλωση στις 20/9 στο Θεατράκι Μαρίνας

otavoice

Δ.Ασπροπύργου: Hμερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Αγροκήπιο

otavoice