OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Γρ. Ζαφειρόπουλος για οικονομική ασφυξία δήμων, για Περιφέρεια Αττικής και ν/σ του ΥΠΕΣ

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στο “ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ”, στο Attica TV, με την Φραντζέσκα Σαβοργινάκη.

Το νομοσχέδιο είναι σημαντικό γιατί παρεμβαίνει σε ζητήματα καθημερινότητας των δήμων. Στόχος να μειώσει την γραφειοκρατία, να επισπεύσει διαδικασίες και να βρει τρόπο οι ΟΤΑ να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα και πιο ουσιαστικά στις αρμοδότητες τους, επεσήμανε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Οι δήμοι βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα. Γνωρίζουμε ότι οι δήμοι έχουν περιέλθει σε μια δύσκολη κατάσταση. Το τέλοςταφής και η αύξηση του λειτουργικού κόστους, έχουν δημιουργήσει προβλήματα και οικονομική πίεση στους δήμους, που αγωνιούν πως θα κλείσουν οι προυπολογισμοί.

Ακριβώς αυτό το νομοσχέδιο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ακούει, σχεδιάζει και παρεμβαίνει.Υπάρχουν και άλλες πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα , είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και στην συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Μας ενδιαφέρει σαν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να λειτουργούμε με εξωστρέφεια. Έχουμε έμπειρο και ικανό στελεχειακό δυναμικό και για αυτό συμμετέχουμε σε διάφορες ημέριδες και συνέδρια για να παρουσιάσουμε τις παρεμβάσεις μας, τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Δείτε την συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα:

Σχετικά Άρθρα

Γ. Μυλωνάκης: «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ασφάλεια των παιδιών»

otavoice

Η Π.Ν.Α στηρίζει και φέτος το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας

otavoice

Α. Φίλιας: «Οι δικαιούχοι να μην αποκλειστούν από τις πληρωμές»

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Στόχος η τόνωση τοπικών οικονομιών και ειδικά των μικρότερων»

otavoice

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

otavoice

Τριήμερες εκδηλώσεις στα Τρίκαλα «αγκάλιασαν» τα ΑμεΑ

otavoice