OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Β.Α: Εγκαίνια έργου αποκατάστασης κτιρίων στην Μονή Δαμανδρίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, εγκαινίασε χθές το έργο, «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΝΔΡΙΟΥ» στον Πολιχνίτο.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. κ. Ιάκωβος, ενώ παρόντες ήταν ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Λέσβου Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, Σταύρος Πολίτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Μιχαήλ Άνθιμος Δήσσος, Στρατής Κυρατζής, Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αριστόβουλος Ελευθερίου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου Δημήτρης Αλεξίου, εκπρόσωποι του Λιμενικού και του Πυρεσβεστικού Σώματος, στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής.

Το έργο προϋπολογισμού 397.000,00 € κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Σκοπός της επέμβασης ήταν η βελτίωση – εκσυγχρονισμός των κτηριακών υποδομών και η αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων των κτιρίων με νέες σύγχρονες, υψηλότερης ενεργειακής κλάσης. Οι παρεμβάσεις αφορούσαν στα κτίρια τα οποία εξυπηρετούσαν το γηροκομείο ενώ δημιουργήθηκαν χώροι τραπεζαρίας, κουζίνας και χώρος υγιεινής και πέντε θάλαμοι ύπνου με αντίστοιχο ιδιωτικό λουτρό.

Ήδη φιλοξενείται στον ξενώνα της (Παλαιό Γηροκομείο) η Επιστημονική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης υπό την Καθηγήτρια κα Γαλανίδου, η οποία διενεργεί τις ανασκαφές στην Παλαιολιθική Λέσβο, και οι συνεργάτες της ομάδας από διάφορα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, κατόπιν ειδικής αδείας από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβο.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ευτυχής παραδίδοντας σήμερα το τρίτο έργο που έχει σχέση με την εκκλησία, για την οποία έχω ιδιαίτερη ευαισθησία ως γιός θεολόγου. Η Μονή Δαμανδρίου βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό σημείο μέσα στη φύση και ο σκοπός της παρέμβασης μας εδώ έχει να κάνει με την ανάπτυξη της περιοχής.

Ήδη φιλοξενούνται στο χώρο μέλη της Ερευνητικής ομάδας της κ. Γαλανίδου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, φοιτητές από την Αμερική που επισκέπτονται την Λέσβο στο πλαίσιο των ερευνών αυτών και με το έργο που μόλις ολοκληρώσαμε ενισχύουμε ως Περιφέρεια αυτού του είδους την αναπτυξιακή δράση».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ηρακλείου Κρήτης: Άμεση ψηφιακή ενημέρωση των δημοτών

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

otavoice

Δ.Ψαρών: Παραλαβή νέου οχήματος για αναβάθμιση της Υπηρεσίας Καθαριότητας

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Θετική η “Hellenic Train” για τα χειμερινά δρομολόγια του “Μουτζούρη”

otavoice

Δ.Ήλιδας: Συνάντηση Χ. Χριστοδουλόπουλου με Ρουμάνους Δημάρχους

otavoice

Δ.Θεσ/νίκης: Ημέρες Βιώσιμης Κινητικότητας στα δημοτικά σχολεία

otavoice