OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στέλιος Αγγελούδης: Δημιουργούμε ένα πλέγμα προστασίας για τους συμπολίτες μας

Το νέο Δημοτικό Ιατρείο, που δημιουργήθηκε στην οδό Ακροπόλεως 14 στην Άνω Πόλη, εγκαινίασε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Το νέο ιατρείο που στεγάζεται στο κτήριο του 7ου Παραρτήματος των ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης, στη Γ’ Δημοτική Κοινότητα, ενισχύει το πλέγμα των κοινωνικών δομών του Δήμου, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (κλινική εξέταση, συνταγογράφηση, υπέρηχοτομογραφία, κλπ).

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία των Αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Ευθύμη Χατζηθεόκλητου και Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία, Λάζαρου Ζαχαριάδη, του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Υγείας, Δημήτρη Σκούτα, της Προέδρου της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας, Βέτας Καλαϊτζίδου, του επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννη Παπαγεωργίου και του Προέδρου του Αγίου Στυλιανού, Δρόσου Τσαβλή.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του Δήμου που κατάφεραν μέσα σε μόλις λίγους μήνες να υλοποιήσουν μία προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, ενώ ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα λειτουργήσουν και άλλες δύο αντίστοιχες δομές.

«Θα έχουμε σύντομα ένα δημοτικό ιατρείο σε κάθε κοινότητα. Αυτή τη στιγμή εγκαινιάζουμε το πρώτο επί της δικής μας Δημοτικής Αρχής, σε 15 μέρες εγκαινιάζουμε το δεύτερο στο Ε’ διαμέρισμα και το τρίτο θα είναι ένα Πολυϊατρείο που θα εγκαινιαστεί μέχρι να τελειώσει ο χρόνος στη Β’ κοινότητα σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου. Άρα αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί πως θα κάνουμε στο εύρος της πενταετίας, τα πράττουμε προτού τελειώσει η πρώτη χρονιά», τόνισε ο Δήμαρχος στην ομιλία του.

Ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως τα Δημοτικά Ιατρεία διαρκώς θα ενισχύονται και θα διευρύνονται, με σύγχρονο εξοπλισμό και νέες ειδικότητες γιατρών, προκειμένου να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η Διοίκηση του Δήμου να μεταφέρει την αρμοδιότητα των Δημοτικών Ιατρείων από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας στην Αντιδημαρχία Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικίας, έτσι ώστε εκτός από τις ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, να μπορούν να περιληφθούν στους ωφελούμενους και όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Ευθύμης Χατζηθεόκλητος, σημείωσε πως η επιλογή να γίνει το ιατρείο στον χώρο του ΚΑΠΗ δεν ήταν τυχαία. «Οι κύριοι στόχοι που έχει βάλει ο ΠΟΥ είναι η ενεργός γήρανση, διότι το ένα τρίτο των δημοτών μας, αλλά και του πληθυσμού της Γης είμαστε ηλικιωμένοι. Για να προχωρήσει η κοινωνία πρέπει να συμμετέχουμε κι εμείς ενεργά και για να είμαστε ενεργοί οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, πρέπει να έχουμε υγεία», επισήμανε ο κ. Χατζηθεόκλητος.

Στο νέο Δημοτικό Ιατρείο, το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00 κατόπιν ραντεβού, θα παρέχουν υπηρεσίες γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, καρδιολόγος, παθολόγος, γυναικολόγος, ΩΡΛ, παιδίατρος, γενικός ιατρός, ακτινοδιαγνώστης, ενώ θα υπάρχει και διατροφολόγος/διαιτολόγος. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα το ανθρώπινο δυναμικό να ενισχυθεί με νέες ειδικότητες (δερματολόγος, ενδοκρινολόγος κλπ) και με εθελοντές ιατρούς. Στον χώρο υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πιεσόμετρο, ακουστικά, ηλεκτροκαρδιογράφος και υπερηχοτομογράφος με τέσσερις κεφαλές, ώστε να μπορούν να γίνονται όλοι οι δυνατοί υπέρηχοι από καρδιολόγο, γυναικολόγο και ακτινοδιαγνώστη.

Σχετικά Άρθρα

Flyover: Θετική υπό όρους και κατά πλειοψηφία η γνωμοδότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

otavoice

Γ. Μυλωνάκης: «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ασφάλεια των παιδιών»

otavoice

Η Π.Ν.Α στηρίζει και φέτος το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Πολυφωνίας

otavoice

Α. Φίλιας: «Οι δικαιούχοι να μην αποκλειστούν από τις πληρωμές»

otavoice

Γ. Τρεπεκλής: «Στόχος η τόνωση τοπικών οικονομιών και ειδικά των μικρότερων»

otavoice

Προκήρυξη Εξετάσεων για τη λήψη Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

otavoice