OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δ. Πλατανιά

Εν όψει της προετοιμασίας για τη φετινή χειμερινή περίοδο, ο Δήμος Πλατανιά πραγματοποίησε, τις προηγούμενες ημέρες, σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πλατανιά (Σ.Τ.Ο.), στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μάλεμε, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού εν ενόψει της χειμερινής περιόδου 2024-2025”.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών καθώς και Πρόεδροι Κοινοτήτων του Δήμου Πλατανιά ,με στόχο την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, έκανε την αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου 2024 καθώς και την επικαιροποίηση των Γενικών σχεδίων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις πλημμύρες «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2» και τα χιόνια «ΒΟΡΕΑΣ 2».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας, κ. Αρτέμης Κουτσαυτάκης, επανέλαβε το αίτημα για τη σύσταση μόνιμου σταθμού Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Δήμο Πλατανιά, ώστε να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων από καιρικά φαινόμενα και γενικά σε ζητήματα πολιτικής προστασίας ενώ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Χανίων, κ. Τσιλιμιγκάκης Ξενοφών και οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Α’ Σταθμού Χανίων και Κισσάμου απηύθυναν ιδιαίτερες συστάσεις για καλύτερη συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Πλατανιά και με τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν δηλώνοντας την ετοιμότητα τους.

Σχετικά Άρθρα

Β. Σιώμος: «Άδικη και ζημιογόνα για την αυτοδιοίκηση η απόφαση του ΥΠΕΣ»

otavoice

Ο Γρ. Ζαφειρόπουλος για οικονομική ασφυξία δήμων, για Περιφέρεια Αττικής και ν/σ του ΥΠΕΣ

otavoice

Θ. Βασιλόπουλος: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση αποζημίωσης των πληγέντων»

otavoice

Εντυπωσίασε το κοινό του Ωραιοκάστρου η παράσταση «Για όλα φταίει η Γκόλφω»

otavoice

Δήμος Παιανίας: Ρεκόρ συμμετοχής στα Σκιάδεια 2024

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Κιλκίς με το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

otavoice