OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Θ. Αμπατζόγλου: «Διπλά κερδισμένος ο Δήμος λόγω αποπληρωμής του δανείου»

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή δανειακής σύμβασης του έτους 2009 μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.(πρώην Marfin Εγνατία Α.Ε.), αρχικού ποσού 19.εκ. ευρώ.

Η σημαντική και καθοριστική αυτή εξέλιξη στα οικονομικά του Δήμου έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομείται πλέον το ποσόν της ετήσιας δόσης ύψους 1,5 εκατ.€, που κατά προτεραιότητα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου θα κατευθύνεται για τα παιδιά της πόλης, για την κάλυψη των αναγκών των Σχολείων, των Παιδικών Σταθμών και των Παιδικών χαρών του Αμαρουσίου.

Η Διοίκηση του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου από την πρώτη στιγμή απέδειξε πως ως πρωταρχικό σκοπό έχει το οικονομικό νοικοκύρεμα. Μόνο κατά την τετραετία 2019-2023 με τις κατάλληλες διαπραγματεύσεις/διακανονισμούς , διαγράφηκαν χρέη 45 εκ ευρώ (που αφορούσαν σε δανεισμούς του Δήμου παλαιοτέρων ετών) με παράλληλη πολεοδομική τακτοποίηση ολόκληρων περιοχών και σημαντικά ανταλλάγματα για το Μαρούσι.

Αυτή η χρηστή οικονομική διαχείριση που αφορούσε και σε πολλούς άλλους τομείς της καθημερινότητας του Δήμου, έδωσε τη δυνατότητα στον Δήμο Αμαρουσίου να ορθοποδήσει και σήμερα να εκτελεί έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε όλες τις γειτονιές της πόλης με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την υγιή ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος με σύγχρονους όρους.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε σχετικά:

«Με τη θετική εξέλιξη στα οικονομικά του Δήμου μας δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες των παιδιών μας, όπου πλέον επενδύουμε το ποσό του 1,5 εκατ.€ / έτος, για τα Σχολεία τους Παιδικούς Σταθμούς και τις Παιδικές Χαρές. Αποδεικνύουμε καθημερινά και με σταθερά βήματα πως οι δεσμεύσεις γίνονται πράξη και καταφέρνουμε να πηγαίνουμε το Μαρούσι που αγαπούμε ακόμη πιο Ψηλά!».

Σχετικά Άρθρα

Ενεργειακά αυτόνομα σχολεία αποκτά ο Δ. Λυκόβρυσης–Πεύκης

otavoice

Δημιουργία λαχανόκηπων σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

otavoice

Χ. Μπονάνος: «Δεν επιτρέπεται αυτά τα μαρτυρικά γεγονότα να ξεχαστούν»

otavoice

Β. Καβαλλάρη: «Πρωταρχικό μας μέλημα η διασφάλιση της υγείας των πολιτών»

otavoice

Προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 2024–2025

otavoice

Δ. Αθηναίων: Θα συνεχίσουμε να σπάμε τα αποστήματα διαφθοράς, που υπήρχαν στον Δήμο μας

otavoice