OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης αποβλήτων αμίαντου στη Νέα Πεντέλη

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, έχει την ευθύνη απομάκρυνσης των αποβλήτων αμίαντου μετά από καταστροφές. Μετά τη σχετική καταγραφή των σημείων από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος του Υπουργείου, σήμερα ξεκίνησε η επιχείριση απομάκρυνσης αποβλήτων αμίαντου από τις περιοχές που έπληξε η καταστροφική φωτιά της 11 Αυγούστου στην βορειοανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος ξεκινήσαμε από το Δήμο Πεντέλης και το χώρο των παλαιών κατασκηνώσεων. Ο καθαρισμός στο χώρο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 15 μέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας επισημαίνει πως δυστυχώς στο χώρο έγινε, προφανώς λόγω άγνοιας, άστοχη παρέμβαση από το Δήμο και ανακατευθήκαν τα απόβλητα αμίαντου με άλλα απόβλητα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε. Εντός της εβδομάδας, άλλα συνεργεία θα ξεκινήσουν την απομάκρυνση αποβλήτων αμίαντου από οικίες, σύμφωνα με την καταγραφή που έχουν κάνει οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Η επιχείριση γίνεται με τις απαραίτητες προδιαγραφές από κοινοπραξία εξειδικευμένων εταιριών. Τα απόβλητα αμίαντου ξεχωρίζονται και απομακρύνονται προσεκτικά από τα ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία και στη συνέχεια οδηγούνται σε κατάλληλους χώρους διάθεσης στο εξωτερικό.

Το κόστος της διαδικασίας καλύπτεται από το Πράσινο Ταμείο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Θόδωρου Σκυλακάκη. Σημειώνω επίσης ότι το ΥΠΕΝ, πλέον έχει δημιουργήσει μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης απομάκρυνσης αποβλήτων αμίαντου μετά από φυσικές καταστροφές. Ελπίζω βέβαια να μην τον χρειαστούμε ποτέ ξανά, καταλήγει ο κ. Γραφάκος.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας δημιουργεί τμήμα Γυμναστικής για Όλους

otavoice

Π.Δ.Ε: Μουσική εκδήλωση στις 20/9 στο Θεατράκι Μαρίνας

otavoice

Δ.Ασπροπύργου: Hμερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Αγροκήπιο

otavoice

Γ. Αλεξόπουλος: «Στήριξη σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς-Τα παιδιά είναι το μέλλον»

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Ενημέρωση Σακκά για τον αντιπλημμυρικό αγωγό της ΔΕΥΑΤ στην Μπάρα

otavoice

Δ.Θάσου: Πρόσληψη εργατών, πολιτών τρίτων χωρών, με τη διαδικασία της μετάκλησης

otavoice