OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χ.Χριστοδουλόπουλος: «Προτεραίοτητα η προσβασιμότητα και η συμπερίληψη των ΑμεΑ»

Μία ακόμα συνάντηση με τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και τα μέλη της δημοτικής αρχής.

Στο πλαίσιο αυτό, το γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας επισκέφτηκαν ο Γ΄ αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων κ. Αντώνης Χαροκόπος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας από κοινού με τον κύριο Χριστοδουλόπουλο, ο Ηλείος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παντελής Παπαναγιώτου, ο πρόεδρος του Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων Ηλείας κ. Γιώργο Παπανικολόπουλο, ο οποίος είναι και μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Ομοσπονδίας και ο Ταμίας των ΑμεΑ του Νομού κ. Γιάννης Πετρόπουλος.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα με την ατζέντα να περιλαμβάνει ζητήματα που άπτονται της ενίσχυσης της συμπερίληψης στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν από τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας των ΑμεΑ, εντός του Δήμου Ήλιδας, αλλά και ζητήματα που τους απασχολούν στην καθημερινότητά τους.

Ο κύριος Χριστοδουλόπουλος αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα τέθηκαν, επεσήμανε ότι πρόκειται να εντατικοποιηθεί η συνεργασία με το σωματείο, προκειμένου να διευθετούνται άμεσα τα όποια θέματα προκύπτουν, ενώ εξέφρασε την πάγια και διαχρονική θέση ότι, έχει ως προτεραιότητα τη βελτίωση των συνθηκών και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ εντός πόλης, αλλά και την ενίσχυση -μεταξύ άλλων- της συμπερίληψής τους στο σύνολο των δράσεων του Δήμου.

Άλλωστε, η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της ξεκίνησε την οριοθέτηση και ανακαίνιση των υπαρχόντων θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ εντός Αμαλιάδας, που είχαν αφεθεί στην τύχη τους και είχαν καταργηθεί στην πράξη, ενώ είναι κι αυτή που κατά την προηγούμενη θητεία της στο Δήμο τοποθέτησε τα δύο «Seatrac» στις παραλίες της Κουρούτας και της Αγίας Μαρίνας.

Σχετικά Άρθρα

Δυναμική παρουσία της Bloukos Γενική Απολυμαντική στην Kavala Expo 2024!

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ανακαλύψτε την Αθήνα με δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία

otavoice

Ημερίδα για την Κυκλική Οικονομία στην Καλαμάτα 21-23/10

otavoice

Δ. Βριλησσίων: «Πράσινο φως» για τη δενδροφύτευση της νησίδας στη Λ. Πεντέλης

otavoice

Πρόγραμμα Εορτασμού 15ης Οκτωβρίου, Ελευθέρια Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό

otavoice

Δ. Πύργου: Διοργανώνει Τουρνουά μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας

otavoice