OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Διονύσου: Με νέο πολυμηχάνημα εξοπλίζεται η Πολιτική Προστασία

Ο Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο ενίσχυσης των υποδομών ενόψει της χειμερινής περιόδου, απέκτησε πολυμηχάνημα για την Πολιτική Προστασία, παρουσία της Δημάρχου, Κατερίνας Μαϊχόσογλου.

Από χθες Τρίτη βρίσκεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του όταν χρειαστεί.

Το πολυμηχάνημα πλην του αποχιονισμού, διασπορά άλατος και πυρόσβεσης, έχει δυνατότητες μέσω ειδικών ισχυρών εξαρτημάτων να καθαρίζει την παρόδια βλάστηση στα πρανή και άλλους χώρους, να κόβει χοντρά κλαδιά σε μεγάλο ύψος αλλά και κορμούς ακόμα, να καθαρίζει δρόμους με σάρωθρο συλλέγοντας βαριά απορρίμματα και χώματα ακόμα ψεκάζοντας ταυτόχρονα νερό για την μείωση της παραγόμενης σκόνης, να ξεκολλά αγριόχορτα και καλάμια από ρείθρα και κανάλια ομβρίων, αλλά και να διαλύει επιτόπου κορμούς κομμένων δέντρων (πρεμνά) ώστε να είναι δυνατή στην ίδια θέση η άμεση φύτευση δενδρυλλίου.

Είναι, επίσης, πολύ ευέλικτο για κίνηση σε στενούς δρόμου αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό με πολύ μεγάλη εκχιονιστική λεπίδα για καθαρισμό κεντρικών οδικών αρτηριών με υψηλή ταχύτητα.

Επειδή είναι εξελιγμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και εργασίας, είναι εύκολο στην οδήγηση και το χειρισμό από το προσωπικό του Δήμου Διονύσου, και προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και ασφάλειας στους επιβαίνοντες.

Η προμήθεια ύψους € 680.000 έγινε κατόπιν διενέργειας δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού και ενισχύθηκε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, με το ποσό των € 450.000, ενώ τα υπόλοιπα είναι από ίδιους πόρους του Δήμου Διονύσου.

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΠΕΔΑ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Τσιοτίνη: “Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου στα έργα”

otavoice

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε

otavoice

Σ. Αγγελούδης: «Παραδίδουμε δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο σε δέκα μήνες θητείας»

otavoice

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

otavoice