OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ήλιδας: Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος

Στην τρίτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά πόλη Μεσολογγίου και αφορούσε σε αιρετούς των δήμων της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Οι προσυνεδριακές συναντήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος γίνονται στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ, εν όψει του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί στο νησί της Ρόδου από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2024.

Στην ατζέντα της τρίτης προσυνεδριακής συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούσαν στις πολιτικές και δράσεις των δήμων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής οικονομίας, καθώς και θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας.

Ειδικότερα, σε σχέση με τον τομέα της υγείας, η συζήτηση αφορούσε σε θέματα πρόληψης, προαγωγής και πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, όπως η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, των κοινωνικών φαρμακείων, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΕΠ Υγείας, τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας κατά των εξαρτήσεων, την προληπτική ιατρική στους μαθητές των παιδικών σταθμών κ.λπ.

Στην κοινωνική πολιτική και την κοινωνική οικονομία, τα θεματικά πεδία αφορούσαν στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, τα προγράμματα Ηλικιωμένων, τις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας και τα Κέντρα Κοινότητας, ενώ σε θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, αφορούσε στους παιδικούς σταθμούς, τη στέγαση και το δημογραφικό.

Σχετικά Άρθρα

Σύσκεψη της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου

otavoice

Δ. Κω: «Δεν χωρούν κινδυνολογίες κι ανακρίβειες για το νέο νοσοκομείο»

otavoice

Έναρξη ψυχοπαιδαγωγικών δράσεων για παιδιά από τον Δήμο Χανίων

otavoice

Το πρόγραμμα του «4ου Γαστρονομιού Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους»

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Συνεχίζονται με γενναίες εκπτώσεις οι εγγραφές στα Πολιτιστικά Προγράμματα

otavoice

Συνάντηση Εργασίας της Ά. Μαστοράκου με τη ΓΓ Δημόσιας Υγείας Φ. Καλύβα

otavoice