OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ήλιδας: Υπέβαλε αίτημα στο ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Στην υποβολή αιτήματος για χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ υπέβαλε ο Δήμος Ήλιδας προς το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για το πρόγραμμα «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ».

Ειδικότερα, η πρόταση και το Τεχνικό Δελτίο που συνέταξε η Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων του Δήμου Ήλιδας, αφορά στις ανορύξεις τριών γεωτρήσεων και συγκεκριμένα δύο στην πόλη της Αμαλιάδας και μιας στην κοινότητα Δουναιίκων.

Στην Αμαλιάδα, η ανόρυξη των δύο γεωτρήσεων για την Αμαλιάδα κρίθηκε σκόπιμη και άμεσης ανάγκης, λόγω των φαινομένων των τελευταίων ετών με τις μεγάλες ελλείψεις νερού και την μείωση της στάθμης της λίμνης φράγματος Πηνειού.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, αφού δεν συντηρήθηκαν επαρκώς, υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν οι οχτώ γεωτρήσεις που διαθέτει ο Δήμος Ήλιδας για την Αμαλιάδα. Αποτέλεσμα να μην υπάρχει εφεδρική λύση στην ομαλή υδροδότηση της Αμαλιάδας, μιας πόλης 18 και πλέον χιλιάδων κατοίκων, σε περίπτωση που το διυλιστήριο δεν λειτουργεί για οποιαδήποτε αιτία.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και η κοινότητα Δουναιίκων, αφού η υπάρχουσα γεώτρηση υπολειτουργεί και η ανάγκη ενίσχυσης της ποσότητας νερού, λόγω και των αυξημένων αναγκών ύδρευσης, είναι μεγάλη για τους 650 κατοίκους της κοινότητας.

Στο νέο έργο περιλαμβάνεται και η περίφραξη του χώρου σε απόσταση 20 μέτρων περιμετρικά των γεωτρήσεων, προκειμένου να ασφαλιστούν και να αποκλειστεί ο κίνδυνος ατυχήματος σε ανθρώπους και ζώα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Ωρωπού και πολίτες συνεχίζουν τις εργασίες καθαριότητας

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Διονύσου με τον Περιφερειάρχη Αττικής

otavoice

Ιγ. Καϊτεζίδης: «Προτεραιότητά μας η προσβασιμότητα πολιτών με αναπηρία»

otavoice

Ο Δήμος Πεντέλης εκταμιεύει πρώτος τις αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους

otavoice

Με κατάνυξη η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας στο Μοσχάτο

otavoice

Πραγματοποιήθηκε το 14ο Φεστιβάλ «Γη Πολιτισμός Τουρισμός» στον Δ. Πλατανιά

otavoice