OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κηφισιάς: Στέφθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την προαγωγή της ισότητας των φύλων

Στέφθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ΔΕΠΙΣ και RISE CLUB για την προαγωγή της ισότητας των φύλων

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στην Έπαυλη Δροσίνη, το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο WoMental της Α.Μ.Κ.Ε. RISE CLUB σε συνεργασία με τη ΔΕΠΙΣ /Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κηφισιάς. Το σεμινάριο αυτό αφορά την προαγωγή της ισότητας των φύλων και αποτελεί ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών (ανδρών και γυναικών) στα ζητήματα των έμφυλων διακρίσεων.

Το έργο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ισότητας των Φύλων και της Ενδυνάμωσης των Γυναικών, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Social Dynamo, το NGO Hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Το εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου επιμελήθηκε η κ. Λάουρα Αλιπράντη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Επικ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ.

Στην αρχή η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ κ. Μαρία Κεφαλά- Σαλματάνη στο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε το RISE CLUB για την ενημέρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, του οποίου ξεκίνησε τα σεμινάρια από τον Δήμο και τη ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς.

Η κ. Ιφιγένεια Καρανάσιου, ιδρύτρια του RISE CLUB παρουσίασε τον Οργανισμό που αποτελεί ένα δίκτυο ενδυνάμωσης γυναικών μετά την μητρότητα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής και την ευημερία των οικογενειών τους και αναφέρθηκε στο σκοπό υλοποίησης των σεμιναρίων WoMental.

Τη διάλεξη της κ. Αλιπράντη λόγω προβλήματος υγείας, παρουσίασε η κ. Φώφη Ραζή, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων.

Για τις έμφυλες διακρίσεις μίλησε η κ. Μίκα Ιωαννίδου, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών.

Η κ. Πετρά Ελένη επικεφαλής της Μονάδας Καινοτομίας για τις Γυναίκες στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, αναφέρθηκε στην προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στην έρευνα και στην επιχειρηματικότητα, καθώς και στις δράσεις του Κέντρου.

Τέλος για το θέμα της Βίας κατά των γυναικών μίλησε η κ. Ιωάννα Ροτζιώκου, υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μας ενημέρωσε με πραγματικά περιστατικά για τις έμφυλες διακρίσεις.

Σχετικά Άρθρα

Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Συμβούλου από τον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη

otavoice

Δ. Αριστοτέλη: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις ιδιοκτησίας για την επέκταση της Ιερισσού

otavoice

Π.Κ.Μ: Συμμετείχε στην 1η διαπεριφερειακή συνάντηση του έργου DeCo

otavoice

Σύσκεψη Φ. Ζαΐμη με τον Δήμο Πατρέων και το Δασαρχείο για το Γηροκομείο

otavoice

Ρεκόρ συμμετοχών στον αγώνα «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

otavoice

«Street food αγάπη μου» από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

otavoice