OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Παρέλαβε 460 ατομικούς καφέ κάδους 10 λίτρων

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης συνεχίζει να αναπτύσσει το πρόγραμμα του καφέ κάδου καθώς χθες, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, παρέλαβε 460 ατομικούς καφέ κάδους των 10 λίτρων, οι οποίοι προορίζονται για τα νοικοκυριά που έχουν δηλώσει ή θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό.

Ο κάθε κάδος είναι αριθμημένος και συνδέεται με το λογαριασμό παροχής ενέργειας, με αποτέλεσμα ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης να ενεργοποιεί την πολιτική «πληρώνω όσο πετάω». Παράλληλα ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης παρέλαβε 20 κίτρινους κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν άμεσα σε σχολεία με στόχο την αύξηση στην ανακύκλωση χαρτιού.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: « Το πρόγραμμα του καφέ κάδου αναπτύσσεται διαρκώς και η παραλαβή των 460 ατομικών καφέ κάδων είναι ακόμη ένα βήμα. Η διοίκηση τηρεί τη δέσμευσή της και εφαρμόζει την κυκλική οικονομία ενισχύοντας την ανακύκλωση και την ανταποδοτικότητα. Την ίδια στιγμή τοποθετούμε 20 κίτρινους κάδους σε σχολεία της πόλης με στόχο να αυξήσουμε την ανακύκλωση χαρτιού».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου τόνισε: «Το πρόγραμμα του καφέ κάδου στις κατοικίες των πολιτών προχωρεί. Σύντομα θα προμηθεύσουμε τα νοικοκυριά που έχουν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα, με καφέ κάδους 10 λίτρων για την κουζίνα τους και μεγάλους κάδους των 240 λίτρων για την αυλή τους».

Σημειώνεται ότι όσες κατοικίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «καφέ κάδου» θα έχουν έκπτωση 5% κάθε χρόνο (για 4 χρόνια) στα δημοτικά τέλη!

Σχετικά Άρθρα

Π.Κ.Μ: Επαγγελματικός προσανατολισμός και ψηφιοποίηση της εργασίας

otavoice

Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της – Χ. Δούκας: «Να θυμόμαστε, να σεβόμαστε, να αγωνιζόμαστε»

otavoice

Β. Μητλιάγκα: «Είμαστε περήφανοι που το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος είναι μέρος της τοπικής μας κοινωνίας»

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψε την Χάρτα Διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας

otavoice

Δ. Πατρέων: Επίσκεψη Κ. Πελετίδη στα νέα σχολικά προπονητήρια

otavoice

Οικονομικά κίνητρα από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε 200 νέους νοσηλευτές

otavoice