OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ωραιοκάστρου: «Πάμε Όπερα;» από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συνεργάζεται με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση-κωμωδία με τίτλο «Πάμε Όπερα» που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Νέλλυ Δελή» στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» (Μακεδονικού Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Πάμε Όπερα;» προτείνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από το ομώνυμο νέο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και κυρίως σε παιδιά και νέους 5-15 ετών και θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο σε πολλούς χώρους. Είναι μια θεατρική παράσταση, αλλά και ένα Gala Όπερας ταυτόχρονα, με έντονο το κωμικό στοιχείο.

Το έργο, που έγραψε η συγγραφέας Λίζα Κωνσταντοπούλου και σκηνοθετεί ο Αθανάσιος Κολαλάς, θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2024, ενώ το ταξίδι του θα συνεχιστεί και το 2025 σε πολλούς ακόμα χώρους της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μία μουσικοθεατρική παράσταση-κωμωδία διάρκειας 80 λεπτών, που έχει στόχο να ξεναγήσει με πρωτότυπο τρόπο τους έφηβους στον πολύπλευρο κόσμο της όπερας. Απαντά σε ερωτήσεις που συχνά θέτουν τα παιδιά και οι νέοι για την Όπερα και παρουσιάζει ορχηστρικά έργα, αλλά και αγαπημένες άριες από το διεθνές ρεπερτόριο.

Μια παραγωγή που έρχεται μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις όπερας που έχει χαρίσει τα τελευταία χρόνια στο κοινό της Θεσσαλονίκης το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από το «Φεστιβάλ Επταπυργίου» και έχει στόχο την εξοικείωση των νέων με την τέχνη του λυρικού θεάτρου.

Κείμενο Λίζα Κωνσταντοπούλου

Σκηνοθεσία-κοστούμια Αθανάσιος Κολαλάς

Λίγα λόγια για την ιστορία

Τι συμβαίνει όταν ένας νεαρός χεβιμεταλάς δημοσιογράφος κληθεί να παρακολουθήσει την πρόβα τζενεράλε ενός Gala Όπερας, για να προετοιμάσει μια μεγάλη προωθητική συνέντευξη της παράστασης; Θα καταφέρει να «πνίξει την ανία του» και να αποτυπώσει όλο αυτό που συμβαίνει επί σκηνής, που στην αρχή φαντάζει στα αυτιά του «σκέτο ξενέρωμα»; Θα αφεθεί στη μαγεία του Puccini του Shostakovich του Bizet; Μια ξεκαρδιστική παράσταση, ένα διαφορετικό Gala όπερας με αγαπημένες άριες, αλλά και με «απορίες» που λύνονται υπομονετικά και με χιούμορ και μας ταξιδεύουν στην γοητεία της κλασικής μουσικής.

Μια παράσταση που αποδεικνύει το πόσο επιτυχημένα συναντάται η μουσική με το θέατρο, σε μία κοινή προσπάθεια, με αποδέκτες τα παιδιά. Στην διάρκεια της θα ακουστούν 14 γνωστές άριες αλλά και ορχηστρικά κομμάτια.

Πληροφορίες: Είσοδος ελεύθερη/Διάρκεια 80 λεπτά/www.kepo.gr, Τηλ. 2310602599 / Τηλέφωνο επικοινωνίας Δήμου Ωραιοκάστρου 2313304090.

Η παραγωγή συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Οργάνωση Παραγωγής: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με την υποστήριξη του Δήμου Ωραιοκάστρου.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΕΡΤ3, 9,58fm, 102fm, Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, Πρακτορείο 104,9, Karfitsa, 95,5 Metropolis, Transistor 100,3, Velvet 96,8fm, Zoo radio 90,8fm, Dion tv, Ράδιο Σάρωθρον, vwoman.gr,Voria.gr, Parallaxi.gr, the opinion.gr, stellasview.gr, Grtimes.gr, polismagazino, Thes.gr, avatonpress.gr,Tv100, Fm100, Typosthes.gr, Μακεδονία, makthes.gr, Thestival.gr, Thesstoday.gr, Metrosport, Metrosport.gr,Κουλτουροσουπα, cosmopolity.com, cityportal, republicradio, ogdoo.gr, Τύπος Θεσσαλονίκης

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Η Αντιπεριφερειάρχης Δ.Υ. Άννας Μαστοράκου, απαντά στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας

otavoice

Στο Ξυλόκαστρο ο Δ. Πτωχός με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την πυρκαγιά

otavoice

Δ. Σαρωνικού: Δράση εμβολιασμού στον καταυλισμό Ρομά

otavoice

Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας: «Αντίο φίλε! Το χαμόγελό σου θα μείνει χαραγμένο μέσα την καρδιά μου για πάντα»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στη Σύνοδο του CEMR για τη διαχείριση των υδάτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Ομιλία-συζήτηση για την Ψυχική Υγεία στον χώρο εργασίας

otavoice