OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Παιανίας: Αντισεισμικός έλεγχος σε σχολικές μονάδες

Στον αντισεισμικό έλεγχο 6 σχολικών μονάδων προχώρησαν Μηχανικοί του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας συμβάλλοντας στην προσπάθεια του Δήμου Παιανίας για ασφαλή κτίρια για τη μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το πρόγραμμα του ΟΑΣΠ επιλέγει δειγματοληπτικά σχολικές μονάδες σε κάθε δήμο, μετά όμως από πιέσεις του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη και των υπηρεσιών επετεύχθη ο αριθμός να αυξηθεί ώστε να ενταχθούν στον έλεγχο όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία.

Θυμίζεται πως ο Δήμος Παιανίας είχε υποβάλλει σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενώ το προηγούμενο διάστημα προχώρησε στον έλεγχο 5 σχολικών μονάδων οπότε και είχε εντοπιστεί το πρόβλημα στο συγκρότημα των Γυμνασίων της Παιανίας που οδήγησε στην αποκατάσταση του κτιρίου.

Μετά και τον έλεγχο του ΟΑΣΠ συνολικά 10 κτίρια έχουν ελεγχθεί και έχει επιβεβαιωθεί η επάρκειά τους.

«Το σχολικό περιβάλλον παραμένει ύψιστη προτεραιότητα και αποδεικνύεται από τις συνεχείς μας δράσεις στον χώρο αυτό. Είναι το φυτώριο για τους πολίτες του μέλλοντος και αποτελεί χρέος μας η φιλοξενία τους σε ασφαλή και κατάλληλα κτίρια.

Η προσπάθεια για νέες σχολικές δομές συνεχίζεται ενώ παράλληλα εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των γηρασμένων σχολείων του δήμου μας.

Ήδη ασκούνται πιέσεις ώστε στο πρόγραμμα του ΟΑΣΠ να ενταχθούν όλες οι σχολικές μονάδες» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Κουρέτας: Voucher σε όλα τα παιδιά της Θεσσαλίας για παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

otavoice

“Αγαπάμε το Χαλάνδρι”: Aποχαιρετάμε έναν φίλο, που είχε υπερβεί τις παραταξιακές γραμμές

otavoice

Ξεκινά η λειτουργία υπογειοποιημένων κάδων στον Δήμο Κοζάνης

otavoice

Το μικρασιατικό στοιχείο στον Δ. Αιγάλεω: «Κτήρια και άνθρωποι»

otavoice

Δ. Θεσ/νίκης: Ενημέρωση για απόπειρα εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφώνου

otavoice

Δ. Αμαρουσίου: Στην τελική φάση χρηματοδότησης η ανάπλαση του Αρίωνα

otavoice