OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: 2ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Διήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών διοργανώνεται από την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, με τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων από όλη την Περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης καθώς και τοπικών χορευτικών συλλόγων του Δήμου, στη δημοτική κοινότητα της Πυλαίας.

Μετά από την περσινή πετυχημένη διοργάνωση, ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει φέτος το 2ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις 15 & 16 Οκτωβρίου και με ώρα έναρξης την 7μ.μ., με την εν λόγω διοργάνωση να αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και αντάμωσης περισσότερων από 30 χορευτικών συλλόγων.

“Με επίκεντρο τον πολιτισμό μας και προτάσσοντας τα ήθη και τα έθιμα μας, φροντίζουμε να διοργανώνουμε πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους δημότες μας. Οι παραδοσιακοί μας χοροί εκφράζουν και φωτίζουν τις στιγμές της ελληνικής εθιμοτυπίας, ενώ παράλληλα αποτελούν το πιο ζωντανό και αυθεντικό στοιχείο του λαϊκού πολιτισμού. Είναι μέρος της κληρονομιάς που μας παραδόθηκε από γενιά σε γενιά και αποτελεί χρέος μας να την μεταλαμπαδεύσουμε με σεβασμό στην επόμενη.”, τόνισε σε μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα σε ειδυλλιακό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο καταπράσινο Ελαιόρεμα Πυλαίας, υπό την εποπτεία της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού, Ανατολής Κωνσταντινίδου.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της παράταξης Αγαπητού με τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου

otavoice

Δ. Πετρούπολης: Συνάντηση Β. Σίμου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Ν. Χαρδαλιά

otavoice

Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Ανακοίνωση για εκμίσθωση ακινήτου

otavoice

Δ. Πεντέλης: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την Ημέρα Ψυχικής Υγείας

otavoice

Δ. Ηρακλείου Κρήτης: Ενισχύονται με φορητούς Η/Υ όλες οι Δημοτικές Κοινότητες

otavoice

Π.Δ.Ε: 1ος διαδικτυακός διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

otavoice