OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πύργου: Παρεμβάσεις στο αποχετευτικό δίκτυο του Δημοτικού-Γυμνασίου Γουμέρου

Έμπρακτο είναι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων του Δήμου καθώς και των συνθηκών κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο που στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Γουμέρου, εκπονήθηκε μελέτη και υπεγράφη σύμβαση για την υλοποίηση εργασιών βελτιστοποίησης των υποδομών που έχουν να κάνουν με το αποχετευτικό δίκτυο των τουαλετών του σχολείου, ώστε να γίνεται με ασφαλή τρόπο η απορροή των ακαθάρτων και της διοχέτευσης των λυμάτων.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν διαπιστωθεί προβλέπονται καθαιρέσεις δαπέδων και αντικατάσταση των παλαιών σωλήνων αποχέτευσης, τα οποία έχουν αστοχία κατασκευής και παρουσιάζουν διαρροές λυμάτων. Επίσης, πρόκειται να γίνει επισκευή των χαλασμένων τουαλετών με την αντικατάσταση των φθαρμένων ειδών υγιεινής και πλακιδίων δαπέδου.

Κύριος στόχος των παρεμβάσεων που γίνονται είναι να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του αποχετευτικού δικτύου του κτηρίου που στεγάζει τα δύο σχολεία, καθόσον η τελευταία συντήρηση είχε γίνει εδώ και αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Σικυωνίων: Έξι σχολεία του Κιάτου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα»

otavoice

Συνεργασία της Π.Δ.Ε με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

otavoice

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαΐμη στην 52η Γενική Συνέλευση CPMR

otavoice

Συνεχίζονται οι προσεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής

otavoice

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας υποδέχτηκε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα

otavoice

Π.Ε.Σερρών: Σύσκεψη στο Διοικητήριο για την ευλογιά των προβάτων

otavoice