OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πύργου: Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και την Ελληνίδα πρέσβη στη Ρώμη

Στο Βατικανό, από τον Πάπα Φραγκίσκο έγινε δεκτή η Ηλειακή Αντιπροσωπεία την Τετάρτη 09/10/24 όπου τον Δήμο Πύργου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Κάρδαρης, ενώ μία μέρα νωρίτερα συναντήθηκε με την Ελληνίδα Πρέσβη στην Ρώμη, κα Ελένη Σουράνη.

Κατά την διάρκεια της εθιμοτυπικής αυτής συνάντησης, στην Πρεσβεία της Ρώμης, συζητήθηκαν οι πολιτιστικές , οικονομικές αθλητικές και εμπορικές δυνατότητες συνεργασίας που προκύπτουν από το πρόγραμμα CErv, μέσω του οποίου επιτεύχθηκαν οι αδελφοποιήσεις ανάμεσα στους Δήμους της Ηλείας και της Νότιας Ιταλίας. Στη συνέχεια παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμήν της Ηλειακής αποστολής

Το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνα στα πλαίσια της Αμφικυονια Επειών Γη οργάνωσε στην Ρώμη συνάντηση με την Fondazione Magna Grecia (fondazionemagnagrecia.it) με σκοπό την κατάθεση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, το οποίο θα έχει και τον συντονισμό τους.

Το Think Tannk Fondazione Magna Grecia είναι από τα σημαντικότερα ιδρύματα παγκοσμίως, ενώ Πρόεδρος του είναι ο Βουλευτής Νuno Foti, Αντιπρόεδρος o Gianfranco Verzaro μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιταλικών Τραπεζών, μέλος της επιτροπής Ιταλίας των G7 και μέλος ο Αntonello Colisimo Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Από Ελληνικής πλευράς παρέστησαν Ο Υφυπουργος Προστασίας του Πολίτη κ Ανδρέας Νικολακόπουλος που αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή προοπτική του Νομού Ηλείας, ο Πρόεδρος του Ελληνο- Ιταλικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Τσαμίχας και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου κ Πάνος Βαμβακάρης καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύργου κος Γ. Κάρδαρης ο οποίος παρουσίασε τις σημαντικές δυνατότητες του Δήμου σε όλους του τομείς κ ειδικά του λιμένος Κατακόλου. Επίσης οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας και Αρχ. Ολυμπίας κος Άρης Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κος Κώστας Χατζης.

Οι εργασίες της ομάδας αυτής Fondaazione Magna Grecia κ της Αμφικυονιας Επειω Γης θα συνεχιστεί στα μέσα Νοεμβρίου στην έδρα του Επιμελητηρίου στην Αθήνας.

Η Ηλειακή αποστολή που ταξίδεψε στην Ρώμη αποτελείτο επίσης από τους Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας κ. Κοροβέση Νικόλαο και Πολιτισμού κ. Μπράμο Παναγιώτη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παναγούλια Γεώργιο, καθώς επίσης και από τον κ. Γιώργο Σαραντόπουλο.

Σχετικά Άρθρα

Π.Ι.Ν: Στηρίζει τα μικρά νησιά μέσω του προγράμματος GReco Islands

otavoice

Π.Ι.Ν: Συμμετείχε στην 52η Γ.Σ. Ευρωπαϊκού Οργανισμού Παράκτιων Περιφερειών

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ισχυρές Περιφέρειες»

otavoice

Δ.Πατρέων: Εκπαιδευτική εκδρομή σε Ναύπλιο και Μυκήνες για το ΚΔΑΠΑμεΑ

otavoice

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: «Πάμε… Όπερα!!!» σε συνεργασία με την Π.Κ.Μ

otavoice

Δ. Θήρας: Καλύτερο από ποτέ επέστρεψε το Santorini Experience 2024

otavoice