OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Βριλησσίων: «Πράσινο φως» για τη δενδροφύτευση της νησίδας στη Λ. Πεντέλης

«Πράσινο φως» προκειμένου ο Δήμος Βριλησσίων να προχωρήσει στη δενδροφύτευση της νησίδας της Λεωφόρου Πεντέλης από την οδό 25ης Μαρτίου έως τη Λ. Αναπαύσεως έδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Η έγκριση των εργασιών από την Περιφέρεια Αττικής ήταν απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς η Λ. Πεντέλης εμπίπτει στην δική της αρμοδιότητα, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο που θα αλλάξει την όψη της κεντρικής λεωφόρου στην πόλη μας. Είχε προηγηθεί με πρωτοβουλία του Γ. Πισιμίση η υποβολή του σχετικού αιτήματος προς την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στη νησίδα της Λ. Πεντέλης αναμένεται να φυτευτούν περισσότερα από 100 μεγάλα δέντρα, ενώ σε συγκεκριμένα σημεία θα δημιουργηθούν και παρτέρια με χαμηλή βλάστηση.
Την ευθύνη για την υλοποίηση και τη συντήρηση της πράσινης νησίδας θα έχει ο Δήμος Βριλησσίων.

Η φύτευση του διαζώματος της Λ. Πεντέλης αποτελούσε δέσμευση του Δημάρχου Γιάννη Πισιμίση και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του αστικού πρασίνου και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βριλησσίων συγκεντρώνουν στοιχεία για τη διέλευση τυχόν δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας υπογείως της νησίδας, καθώς θα πραγματοποιηθούν εκσκαφές για να ανοίξουν οι δενδροδόχοι και τα παρτέρια. Το τσιμέντο θα σπάσει και τη θέση του θα πάρουν τα δέντρα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αθηναίων: Ανακαλύψτε την Αθήνα με δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία

otavoice

Ημερίδα για την Κυκλική Οικονομία στην Καλαμάτα 21-23/10

otavoice

Πρόγραμμα Εορτασμού 15ης Οκτωβρίου, Ελευθέρια Πτολεμαΐδας από τον τουρκικό ζυγό

otavoice

Δ. Πύργου: Διοργανώνει Τουρνουά μπάσκετ στο αθλητικό κέντρο Αγ. Βαρβάρας

otavoice

Ευρωπαϊκή αναγνώριση για τον Δήμο Τρικκαίων

otavoice

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

otavoice