OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ωρωπού και πολίτες συνεχίζουν τις εργασίες καθαριότητας

Η Yπηρεσία Kαθαριότητας του Δήμου Ωρωπού και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια όλους τους πολίτες που καθημερινά κάνουν προσωπικό και οικογενειακό αγώνα για να προβούν σε καθαρισμούς και παράλληλα συνεργάζονται και πειθαρχούν με τους κανονισμούς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας.

Όλο το καλοκαίρι που επιπλέον υπήρχε αύξηση του μόνιμου πληθυσμού δόθηκε τιτάνιος αγώνας για να διατηρηθεί ο Δήμος μας καθαρός. Οι αποκομιδές των οικιακών απορριμμάτων, των κηπαίων υλικών και των προϊόντων καθαρισμών και κλαδέματος στην πλειονότητα τους έγιναν στον προγραμματισμένο χρόνο και σε συγκεκριμένο χώρο με ασφάλεια και συνέπεια.

Ωστόσο υπάρχουν και οι συμπολίτες μας που παρά τις ενημερώσεις δεν έχουν βάλει προτεραιότητα τους προβλεπόμενους καθαρισμούς και τον απαραίτητο προγραμματισμό σε συνεργασία με τους κανονισμούς λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου μας με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακόμα ακαθάριστα οικόπεδα και εναποθέσεις κλαδιών και προϊόντων κλαδέματος σε ακατάλληλους χώρους με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιπυρική ασφάλεια αλλά και τη δημόσια υγεία.

Συνεργεία του Δήμου Ωρωπού καθημερινά κάνουν αυτοψίες σε σημεία όπου υπάρχει αυθαίρετη απόρριψη προϊόντων κλαδέματος και διερευνούν καταγγελίες πολιτών μέσα από την σχετική ψηφιακή πλατφόρμα των καταγγελιών.

Όπου εξαντλήθηκαν όλες οι συστάσεις και τα μέτρα συμμόρφωσης επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Πρόθεση των υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού είναι να εξαντλήσουν όλα τα μέσα επικοινωνίας και συνεργασίας με τους πολίτες αλλά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ανταπόκριση και συνεργασία είναι αναπόφευκτες οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα.

Οι καθαρισμοί γίνονται σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο ενώ καθημερινές είναι οι αυτοψίες και οι έλεγχοι σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Δήμος και πολίτες έχουμε πετύχει έναν άθλο και ένα έργο καθαρισμού που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Σε έναν κατά βάση αγροτοδασικό δήμο η διαχείριση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων που έχουν προκύψει έχει γίνει με επιτυχία.

Θα συνεχίσουμε μαζί με στόχο τη διαρκή βελτίωση με συνεργασία, με επικοινωνία, θετική διάθεση για έναν Δήμο καθαρό και ασφαλή και πάντα με προτεραιότητα την ποιότητα ζωής και σεβασμό στο περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από Εθελοντική Ομάδα του Δ. Ηλιούπολης

otavoice

Γιορτή αφιερωμένη στα ζώα το Σάββατο 5/10 στον Δ. Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Μ. Μποκέας: «Αν πρόκειται για δολιοφθορά μιλάμε για θρασύδειλη κι εγκληματική ενέργεια»

otavoice

Δ. Παιανίας: Ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας «Novoville»

otavoice

Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στο Ετήσιο Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας

otavoice

Δ. Δ. Αχαΐας: Παρουσίαση σεναρίων Χωρικής Ανάπτυξης του Πολεοδομικού Σχεδίου

otavoice