OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΕΕΤΑΑ: Υπέγραψε Συμβάσεις με τους Δήμους Αγίου Ευστρατίου και Αστυπάλαιας

Η ΕΕΤΑΑ, στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο ρόλο της ως τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλος των ΟΤΑ, αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες της και στέκεται αρωγός σε κάθε αίτημα των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει ως σκοπό την τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκαν πέντε νέες Προγραμματικές Συμβάσεις με δύο νησιωτικούς Δήμους. Τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου και τον Δήμο Αστυπάλαιας.

Συγκεκριμένα:

1. Με τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου υπογράφηκαν τρεις Προγραμματικές Συμβάσεις που αφορούν στην εκπόνηση μελετών για:

  • Αποκατάσταση δικτύου αποχέτευσης και αναβάθμισης μονάδας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Δήμου Αγίου Ευστρατίου.

Ο Δήμος έχει μονάδα Ε.Ε.Λ., η οποία βρίσκεται σε αχρηστία λόγω λειτουργικών προβλημάτων. Αιτήθηκε λοιπόν από την ΕΕΤΑΑ να εκπονήσει τη σχετική μελέτη καθώς και ενός συμπληρωματικού τμήματος του δικτύου αποχέτευσης.

Το αίτημα υποβλήθηκε 3ο/2024 και μετά τις εγκρίσεις της Δημοτικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. που έχουν ληφθεί, υπογράφηκε η σχετική Προγραμματική Σύμβαση.

  • Προμήθειες για τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου.

Αφορά προμήθεια αμαξίδιου για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα και προμήθεια ενός ημιφορτηγού.

Για την εξασφάλιση των Προμηθειών αυτών από τον Δήμο, συνυπογράφηκε η σχετική Προγραμματική Σύμβαση.

Ακόμα στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης, η Τεχνική Υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ πρόκειται να εκπονήσει τις μελέτες, τα σχετικά τεύχη, να δημοπρατήσει και να παραλάβει τις εν λόγω προμήθειες.

  • Αναδιαμόρφωση δύο πλατειών και δύο κοινοχρήστων χώρων στον Άγιο Ευστράτιο.

Ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ, εκπονούνται οι μελέτες για την αναδιαμόρφωση των δύο πλατειών, προκειμένου να υποβληθεί πρόταση ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Παράλληλα, από την πλευρά του Δήμου, προχωρά η εκπόνηση των τοπογραφικών διαγραμμάτων για τους δύο κοινόχρηστους χώρους ώστε εν συνεχεία να εκπονηθούν οι σχετικές μελέτες αναδιαμόρφωσης από την Τεχνική Υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η συνεργασία της ΕΕΤΑΑ, του Δήμου και των αντίστοιχων υπηρεσιών τους, είναι διαρκής και με σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

2. Με τον Δήμο Αστυπάλαιας υπογράφηκαν δύο Προγραμματικές Συμβάσεις που αφορούν στην εκπόνηση μελετών για:

  • Την εγκατάσταση αφαλάτωσης και συνοδών έργων για κάλυψη αναγκών των οικισμών Χώρα και Λιβάδι Αστυπάλαιας.
  • Την κατασκευή δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) και δικτύου διάθεσης τριτοβάθμια επεξεργασμένων λυμάτων του οικισμού Ανάληψης (Μαλτεζάνας) του Δήμου Αστυπάλαιας.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος της Αστυπάλαιας απευθύνθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία της ΕΕΤΑΑ λόγω του ιδιαίτερα εξειδικευμένου αντικειμένου των συγκεκριμένων μελετών, προκειμένου αυτές να εκπονηθούν από μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, που ανήκουν στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών της Εταιρίας.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πατρέων: «Το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση δεν είναι διαπραγματεύσιμο»

otavoice

Δ.Κατερίνης: Πεντακόσιοι μαθητές στην 1η ημέρα των εκδηλώσεων «Παιδί και σκύλος»

otavoice

Διήμερο αφιερωμένο στο περιβάλλον με το «Άργος in Green-Blue Action»

otavoice

Δ.Κοζάνης: Το πρόγραμμα Εορτασμού για την 112η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

otavoice

Δ.Μοσχάτου-Ταύρου: Έναρξη για το Εργαστήρι Τεχνολογίας και Επιστήμης-STEAM

otavoice

Δ.Ήλιδας: Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος

otavoice