OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Environmental Αwards 2024: Ασημένιο Βραβείο για τον Δήμο Κατερίνης

Το Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Εφαρμογή καλών πρακτικών προστασίας περιβάλλοντος /Environmental Excellence to Local Authorities», απέσπασε ο Δήμος Κατερίνης στα Περιβαλλοντικά Βραβεία/Environmental Αwards 2024, για το πρόγραμμα εφαρμογής «Αποτύπωση και Ψηφιοποίηση του αστικού πρασίνου στην πόλη της Κατερίνης».

Η απονομή για τα βραβεία που αναδεικνύουν πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα έγινε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (Anais Club).

Το βραβείο παρέλαβε ο Δασολόγος του Δήμου Κατερίνης (Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης), τ. Έκτακτος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απονομής τόνισε:

«Ο Δήμαρχος της πόλης της Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος «αγκάλιασε» το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με ευαισθησία και σεβασμό για τα οφέλη του προγράμματος προς τον πολίτη, αξιοποιώντας πλήρως το επιστημονικό δυναμικό του Δήμου.

Παράλληλα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Θωμά Αναστασιάδη, διέβλεψαν ότι το ρηξικέλευθο αυτό πρόγραμμα και η συστηματική εφαρμογή του, με «μοχλό» το αστικό πράσινο ολόκληρης της πόλης και τη σύγχρονη επιστημονική γνώση, ανοίγουν νέους δρόμους στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ποιότητας ζωής, αναβαθμίζουν τον «Πράσινο χαρακτήρα» της πόλης της Κατερίνης και βελτιώνουν ακόμη περισσότερο τις Περιβαλλοντικές συνθήκες, προς όφελος των κατοίκων της».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα που υλοποιείται, εστιάζει στις παραμέτρους που αφορούν στην ικανότητα ή μη της «προσαρμογής» αλλά και της «προσαρμοστικότητας» των υφιστάμενων ειδών δενδρώδους βλάστησης, στην εκτίμηση της υγείας και σταθερότητάς τους, της υφιστάμενης ικανότητας απορρύπανσής καθώς και στις συνθήκες του τοπικού μικροκλίματος.

Η αξιοποίηση των «Τεχνολογιών Ψηφιοποίησης» αξιολογεί, παρακολουθεί και αναδεικνύει τα οφέλη που προκύπτουν από το αστικό πράσινο, ως προς τη σταδιακή μείωση των επιπτώσεων στο κλίμα αλλά και ως προς τη σταδιακή προσαρμογή της πόλης στην Κλιματική αλλαγή.

Για πρώτη φορά, Δήμος στη χώρα μας, της κλίμακας του Δήμου Κατερίνης, υλοποιεί ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα εφαρμογής, από το υφιστάμενο εξειδικευμένο προσωπικό του, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Εορδαίας: Ενημερωτικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

otavoice

Επίσκεψη του Χάρη Δούκα στην Ένωση Αγρινίου

otavoice

Δ. Ήλιδας: Υπέβαλε αίτημα στο ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

otavoice

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δ. Πατρέων

otavoice

Γιόρτασαν την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

otavoice

Π.Στ.Ε: Αποζημίωση συκοπαραγωγών της B.Εύβοιας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

otavoice