OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έπεσε η αυλαία της Πολιτιστικής Διαδρομής 2024 του Δήμου Αιγάλεω

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Πολιτιστική Διαδρομή 2024» του Δήμου Αιγάλεω, που από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου προσέφερε στο κοινό 21 μοναδικές εκδηλώσεις γεμάτες πολιτισμό, ψυχαγωγία και συγκίνηση.

Το Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» γέμισε από κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και τοπικών Συλλόγων.

Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της Πολιτιστικής Διαδρομής ήταν οι συναυλίες της Γλυκερίας, του Κώστα Μακεδόνα και των ΟΝΙΡΑΜΑ, που καθήλωσαν το κοινό με τις μοναδικές ερμηνείες τους.

Παράλληλα, οι μεγαλύτερες θεατρικές παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού, που πέρασαν από το θέατρο, γέμισαν με τον ομορφότερο τρόπο τις βραδιές μας, ενώ η πολιτική της ελεύθερης ή χαμηλού κόστους εισόδου, σε αρκετές εκδηλώσεις, εξασφάλισε τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμου να απολαύσει την εμπειρία, ενισχύοντας την προσβασιμότητα στον πολιτισμό.

Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή, με περισσότερους από 25.000 θεατές να απολαμβάνουν το πρόγραμμα, δείχνοντας τη ζωντάνια και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Η ανταπόκριση του κόσμου όμως, δεν ήταν μεγάλη μόνο σε αριθμούς, αλλά και σε αλληλεγγύη, αφού κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Διαδρομής, οι επισκέπτες – θεατές προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής, ενισχύοντας τις Κοινωνικές Δομές της πόλης και αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός μπορεί να δημιουργήσει αλυσίδες φροντίδας και αλληλεγγύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι όλων των Διευθύνσεων του Δήμου συνέβαλαν στο επιτυχημένο αυτό πολιτιστικό ταξίδι, που επιμελήθηκε το Τμήμα Πολιτισμού και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κουτούλιας, ο οποίος δήλωσε ότι: «το Αιγάλεω, για άλλη μια χρονιά, πρωτοστάτησε στα πολιτιστικά δρώμενα και έγινε σημείο αναφοράς για την ποιότητα του προσφερόμενου προγράμματος της Πολιτιστικής Διαδρομής 2024, προσφέροντας μοναδικές ανάσες πολιτισμού στους κατοίκους της πόλη μας, αλλά και στους επισκέπτες άλλων δήμων, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο πολιτισμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός, έτοιμος να αγκαλιάσει τους πάντες!»

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους χορηγούς, τους καλλιτέχνες, αλλά και όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του θεσμού.

«Η μεγάλη συμμετοχή και το θετικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της «Πολιτιστική Διαδρομή» επιβεβαιώνουν την ισχυρή επιθυμία της πόλης μας να διατηρεί ζωντανό τον πολιτιστικό της παλμό.

Ο Δήμος Αιγάλεω δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει δυναμικά τέτοιες πρωτοβουλίες, δημιουργώντας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για πολιτιστικές δράσεις που θα εμπλουτίζουν τη ζωή των κατοίκων μας και θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων».

Σχετικά Άρθρα

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας της ΠΕΔΑ

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στον σεφ Τσιοτίνη: “Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου στα έργα”

otavoice

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Δ.Ε

otavoice

Σ. Αγγελούδης: «Παραδίδουμε δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο σε δέκα μήνες θητείας»

otavoice

Δ. Παλαιού Φαλήρου: Εκδήλωση για τον Αρχαιολόγο Θ. Μακρίδη-Μπέη

otavoice

Ο Δήμαρχος Σπάρτης στις Εκδηλώσεις Μνήμης του Δ. Μόρφου Κύπρου

otavoice