OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024 – Στο Π.Φάληρο όλοι έχουν μια θέση!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνεχίζει να πρωτοστατεί στη βιώσιμη κινητικότητα, συμμετέχοντας για ακόμη μία χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2024.

Με κεντρικό μήνυμα «Στο Παλαιό Φάληρο όλοι έχουν μια θέση», η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και της βιώσιμης μετακίνησης, δίνοντας έμφαση στη συμπερίληψη όλων των πολιτών. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στη μακροχρόνια στρατηγική του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.

Τα τελευταία χρόνια, το Παλαιό Φάληρο έχει σημειώσει εντυπωσιακές επιτυχίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με διαδοχικές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο.

Στην τελευταία συμμετοχή του το 2023, ο Δήμος κατέλαβε τη 2η θέση πανελλαδικά, αναγνωριζόμενος για τις καινοτόμες δράσεις του και τη δέσμευσή του να προάγει τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την ηγετική θέση του Παλαιού Φαλήρου στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και την αφοσίωσή του στη δημιουργία μιας πόλης πιο πράσινης, προσβάσιμης και φιλικής προς όλους.

Η φετινή θεματική, «Στο Παλαιό Φάληρο όλοι έχουν μια θέση», εκφράζει το όραμα του Δήμου για μια πόλη που αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους της, ανεξαρτήτως ηλικίας, κινητικών δυνατοτήτων ή μέσου μετακίνησης. Η συμμετοχή οικογενειών, ατόμων με αναπηρία, ποδηλατών, πεζών, και χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων καθρεφτίζει το μήνυμα της εκστρατείας, ενθαρρύνοντας την αλληλεγγύη και την αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των πολιτών.

Η Διαχρονική Επιτυχία του Δήμου

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πρότυπο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, επενδύοντας συνεχώς σε έργα και υποδομές που ενισχύουν τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι δράσεις του επικεντρώνονται στην προώθηση της χρήσης εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και τα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Μέσω στοχευμένων επεμβάσεων στους δημόσιους χώρους, όπως η δημιουργία ασφαλών ποδηλατοδρόμων, η αναβάθμιση των πεζοδρομίων και η βελτίωση της προσβασιμότητας σε δημόσια κτήρια και υπηρεσίες, ο Δήμος διαμορφώνει ένα περιβάλλον που ευνοεί την αστική βιωσιμότητα. Οι συνεχείς επιτυχίες και η ανταπόκριση των πολιτών δείχνουν πως το Παλαιό Φάληρο παραμένει ένας πρωτοπόρος δήμος, που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας του και προσαρμόζεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για πράσινες, φιλικές και έξυπνες πόλεις.

Δήλωση Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Γιάννη Φωστηρόπουλου

«Η βιώσιμη κινητικότητα είναι το κλειδί για μια πόλη που σέβεται τους πολίτες της και το περιβάλλον.

Στο Παλαιό Φάληρο εργαζόμαστε αδιάκοπα για να διασφαλίσουμε πως όλοι έχουν τη θέση που τους αξίζει.

Η περσινή μας διάκριση ως δεύτερος πανελλαδικά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δείχνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και φέτος είμαστε αποφασισμένοι να πάμε ακόμη πιο ψηλά, με δράσεις που προάγουν την ασφάλεια, τη συμπερίληψη και την καινοτομία στην πόλη μας.»

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024 στο Παλαιό Φάληρο υπόσχεται να αποτελέσει για ακόμη μία φορά μια γιορτή για την πόλη και τους κατοίκους της, προάγοντας ένα μέλλον με λιγότερους ρύπους, λιγότερο άγχος και περισσότερη ποιότητα ζωής για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024 στο Παλαιό Φάληρο, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου .

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αιγάλεω: Υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα “Οικονομικά Προσιτή Κατοικία”

otavoice

ΕΕΤΑΑ: Υπέγραψε Συμβάσεις με τους Δήμους Αγίου Ευστρατίου και Αστυπάλαιας

otavoice

Δ.Κω: Αλλάζει όψη ο πιο εμπορικός δρόμος της Καρδάμαινας

otavoice

Σε λειτουργία το πρώτο Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ του Δήμου Χανίων

otavoice

Δ.Καρδίτσας: Επίσκεψη του Β.Τσιάκου στο 5ο Γενικό Λύκειο

otavoice

Στην 52η Γενική Συνέλευση της CPMR συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης

otavoice